Menu

Nieuw bestuurslid Marja Krosenbrink

28-02-2014 Marja Krosenbrink is sinds 1 februari 2014 lid van het bestuur van Stichting C3. Zij vertegenwoordigt Stichting Domein Applied Science (DAS), vaste partner van C3 sinds 2007. Haar netwerk en ervaring als docent en onderwijsmanager van de opleiding Chemie aan de Hogeschool Leiden komen goed van pas in deze rol. Ze nam het stokje over van Danny Dukers.

Marja Krosenbrink studeerde biologie aan de Universiteit Utrecht en voerde een promotieonderzoek uit voor het Erasmus Medisch Centrum. Hoewel bio-informaticatechnieken haar fascineerden, wilde ze graag iets met onderwijs gaan doen: “Ik maakte de overstap naar de opleiding Bio-informatica en dacht mee over het curriculum van deze nieuwe opleiding. Uiteindelijk werd ik onderwijsmanager van de opleidingen Bio-informatica en Chemie. Na de komst van mijn zoon ben ik alleen aangebleven als onderwijsmanager van de opleiding Chemie.“

Tijdens haar carrière kwam Marja in aanraking met Stichting C3: “Ik leerde C3 kennen tijdens het landelijk overleg over de opleiding Bio-informatica. We spraken veel over hoe we deze nieuwe studie onder de aandacht konden brengen van middelbare scholieren. Het gezamenlijke project PROEF! van Stichting C3 en DAS heeft hier veel in betekend.”

Per 1 februari 2014 is Marja lid van het algemeen en dagelijks bestuur van Stichting DAS. Daarmee werd ze ook lid van het bestuur van Stichting C3: “Ik vind het zeer belangrijk dat kinderen al vroeg kennismaken met chemie en later wellicht een goede keuze maken voor een studie in het hbo. Internet speelt in de voorlichting een steeds belangrijkere rol. Dit is een spannende ontwikkeling die vele uitdagingen met zich meebrengt. Met het nieuwe plan dat C3 opstelt voor het project PROEF! besteden we hier aandacht aan.”