Menu

Nieuwe interactieve app helpt jongeren bij studiekeuze

30-09-2015 | Op 30 september lanceerde Thom de Graaf de door Stichting C3 en Domein Applied Science ontwikkelde studiekeuze app “Prapp!”. De app werd officieel in gebruik genomen door twee enthousiaste leerlingen. “Prapp!” is een vernieuwend product op het gebied van studiekeuze en uniek in Nederland. Met deze app kunnen scholieren zich beter oriënteren en voorbereiden op een toekomst binnen de Applied Sciences. De app combineert informatie over opleidingen en beroepen in het veld van Applied Sciences met interactieve games. Zo ontdekt de leerling zelf welke opleiding het beste bij hem of haar past.

Thom de Graaf benadrukte als voorzitter van de Vereniging Hogescholen dat het Domein Applied Science met deze app voorop loopt op het gebied van voorlichting. Ook zei hij dat dit vernieuwende product zeker van waarde kan zijn voor andere domeinen. Naast Thom de Graaf spraken ook Marja Krosenbrink (namens het Domein Applied Science) en Onno de Vreede (namens de Vereniging Nederlands Chemische Industrie en Topsector Chemie) hun lof uit over Prapp! Marja Krosenbrink opende de lancering namens het Domein Applied Science. Zij vertelde over de waarde van het gezamenlijk optreden van vijftien hogescholen op het gebied van voorlichting en de vruchtbare samenwerking hierin met Stichting C3. Voorafgaand aan Thom de Graaf sprak Onno de Vreede over de bijdrage van deze app aan breed gedragen doel de juiste student op de juiste plek en het belang hiervan voor de industrie.

Lotje van den Heuvel en Zaineb Alamiry van het Montessori College Herman Jordan in Zeist namen de app officieel als eerste in gebruik. Het publiek kon live op groot scherm zien hoe de leerlingen intuïtief hun weg vonden. Na een selfie gemaakt te hebben om de app te personaliseren ontdekten ze al swipend welke opleiding het beste bij hun competenties en interesses paste. Ook namen ze een kijkje bij de opleidingen en ontdekten de verschillen tussen Chemie en Chemische technologie. Deze korte presentatie maakte duidelijk dat de app zeer toegankelijk is en waardevolle informatie biedt.

Ook de aanwezige medewerkers van hogescholen zagen de meerwaarde van “Prapp!” en gaven aan de app graag in te zetten bij hun eigen voorlichting.

Prapp! is nu te downloaden in de Play Store. De App Store volgt binnenkort.

Prapp! is ontwikkeld in samenwerking met ConceptM.