Menu

Scholieren en ouders samen op Lab Experience

29-10-2015 | Scholieren experimenteren in een echt laboratorium, wisselen ervaringen uit met medewerkers en studenten, en krijgen samen met hun ouders informatie over de perspectiefrijke opleidingen en beroepen in het laboratorium. Dat is de opzet van de Lab Experience Days (LEDs). Op 27 november 2015 opent BASF Nederland B.V. in Heerenveen daarom de deuren voor middelbare scholieren en hun ouders.

Lab Experience Days
In een tijd dat de banen niet voor het oprapen liggen, is het voor ouders een geruststelling als hun kinderen een opleiding kiezen die behoorlijke arbeidsmarktperspectieven biedt. En als het dan ook nog leuk en uitdagend werk is, is dat helemaal mooi! Niet in de laatste plaats voor de jongeren zelf. Laboratoriumwerk heeft al deze aspecten in zich. Om zowel ouders als jongeren te laten zien hoe interessant het werk in laboratoria is, zetten bedrijven en organisaties tijdens LEDs hun deuren open. De jongeren en ouders krijgen een actief en interactief programma. Bij de organisatie van een LED vindt intensieve samenwerking plaats tussen Stichting C3, het bedrijfsleven en de opleidingen in de regio.

LED bij BASF in Heerenveen
De LED in Heerenveen vindt plaats op vrijdag 27 november 2015 in het laboratorium van BASF Nederland B.V.. Scholieren uit vmbo 3+4 en havo 4+5 zijn hier van harte welkom met een ouder/verzorger.

Het bedrijf
BASF is een groot, internationaal chemiebedrijf. In Heerenveen produceren zij watergedragen polymeerproducten voor de drukinkt- en coatingsindustrie. Het overgrote deel van de watergedragen (en dus milieuveilige en voedselveilige) polymeerproducten wordt gebruikt in inkten voor voedselverpakkingen. Op het lab staat zowel de ontwikkeling als de kwaliteitscontrole van de producten centraal.

Programma
Tijdens de LED duiken de scholieren het lab in om zelf aan de slag te gaan als analist. Zij houden zich bezig met bijvoorbeeld: verschillende typen inkt, kwaliteitscontrole aan de harslagen, kleuranalyse en functionele coatings. Ondertussen is er de mogelijkheid de medewerkers het hemd van het lijf te vragen. Ouders ontvangen praktische informatie over opleidingen en arbeidsmarktperspectieven en krijgen een rondleiding door de fabriek. Tijdens de informatiemarkt kunnen de bezoekers met studenten en medewerkers van de opleidingen in gesprek.
De LED bij BASF Nederland BV in Heerenveen wordt georganiseerd in samenwerking met de opleidingen van MBO Life Sciences (Nordwin College en Friesland College) en HBO Life Science & Technology (Hogeschool VHL, NHL Hogeschool).

Enthousiast?
Meer informatie over deze en andere LEDS is te vinden op www.labexperience.nl. Wil je zelf een Lab Experience Day meemaken? Schrijf je dan direct in op de website.

Als je meer wilt weten, een interview wilt doen of wilt komen kijken, neem dan contact op met projectleider Ilonka Mekes van Stichting C3, 070-337 87 85 of per e-mail: imekes@C3.nl