Menu

Uitslag periodiek systeemwedstrijd

11-02-2014 Ter gelegenheid van het 110-jarig bestaan van de KNCV en het 20-jarig bestaan van Stichting C3 organiseerden we een prijsvraag. Iedereen kon meedoen door met de symbolen van het periodiek systeem goede Nederlandstalige woorden en/of zinnen te vormen. Zo kun je met de elementen woorden en zinnen maken als KNCV, ScHeIKUNdiGe en IK HeB GeWONNeN. Tot 1 november 2013 was het mogelijk om oplossingen in te sturen.

We kregen maar liefst 125 inzendingen binnen. Medewerkers van de KNCV en Stichting C3 hebben alle inzendingen bekeken en de winnaars vastgesteld. Originaliteit, komische waarde, complexiteit en of het echt volgens het periodiek systeem was speelden bij de beoordeling een rol. De uitslag:

1e prijs: iPad 4 met cover, T-shirts en mokken:

Jenny Hasenack uit Woerden

VRaAg

IK BeN UW GeLuK OF UW HoON
IK ReIK KONINGeN HUN KrOON
IK ONTlOK UW INHAlIGe VReK
STa NOCHTaNS FIEr OP WINNaArS NeK
Mn NaAsTe IS KWIK
RaRa, WAt BeN IK?

2e prijs: T-shirts, mokken en speldjes:

Sybren van Dijk uit Amstelveen

SOLiTaIr OP STaNd

NeON STaAt Te KLaGeN:
IK HeB NIKS Te BReNGeN OF Te VRaGeN
BeN IK OP STaNd, ONKNaP OF RaAr?
O, Al WAs IK ’N IONeNPaAr

3de prijs: T-shirts en mokken:

Jean-Paul Seerden uit Groningen

PAs OP: HeTe CHoCoLa IN MoK !

[foto]

De prijswinnaars met hun prijzen. V.l.n.r. Jean-Paul Seerden (3e prijs), Jenny Hasenack (1e prijs), Jan Marijnissen (KNCV) en Sybren van Dijk (2e prijs)

Een speciale vermelding krijgt Willem Hoek uit Vroomshoop. Hij heeft het langste gedicht van alle deelnemers ingestuurd. Wij waren er van onder de indruk dat iemand zo veel tekst kan produceren met het periodiek systeem als alfabet.

Iedereen bedankt voor de vele inzendingen. Jullie creativiteit maakte indruk. Als die ook op de echte chemie wordt toegepast dan blijft Nederland een zeer innovatief land.