Menu

Voor jongeren

Stichting C3 bereikt de jongeren voornamelijk via het onderwijs: basisonderwijs en voortgezet onderwijs (van vmbo tot vwo, onderbouw en bovenbouw). De promotiematerialen en -activiteiten uit de diverse projecten zijn voor iedereen beschikbaar, onder andere via de website van C3. Leerkrachten en (scheikunde)docenten integreren deze materialen eenvoudig in een les. Voorlichters van onderwijsinstellingen maken gebruik van de promotiematerialen tijdens een open dag. Projectpartners zetten de promotiematerialen in bij de Dag van de Chemie of een bedrijfsbezoek door jongeren.


Voor basisschoolkinderen

Voor middelbare scholieren

  • project ‘Exact wat je zoekt!’: Stichting C3 informeert middelbare scholieren niet alleen over de beroepsmogelijkheden in de chemie, life sciences en procestechniek, maar maakt ze ook enthousiast voor deze beroepen.
  • project ‘Lab Experience Days’: Een bijzonder project, waarbij scholieren samen met hun ouders een kijkje in het laboratorium nemen.
  • project ‘PROEF!’: Havo-leerlingen ontdekken de vele beroepsmogelijkheden na een hbo-opleiding in de Applied Sciences.
  • project ‘Week van de Procestechniek’: Vmbo’ers ervaren zelf het beroep van procesoperator of laborant door een bezoek te brengen aan een bedrijf of laboratorium.