Menu

Werkgroepen en stand | Woudschoten Chemie 2014

07-11-2014 | Op deze tweedaagse conferentie geeft Stichting C3 twee werkgroepen en zijn we aanwezig met een stand op de onderwijsmarkt.

Korte werkgroep: Lancering bèta4U2

Krijg jij als eerste de nieuwe proevenbundel voor de brugklas?

Na het succes van bèta4U heeft C3 nu een nieuwe bundel met brugklasproeven ontwikkeld: bèta4U2! In deze bundel zijn weer tien interessante proeven op eenvoudige manier beschreven. Nieuw in deze bundel is een sterke koppeling met opleidingen en beroepen. Tijdens de lancering maak je op verschillende interactieve manieren kennis met deze nieuwe bundel. En natuurlijk krijgen alle deelnemers gratis exemplaren voor op school!

Lange werkgroep: Bètaberoepen in de les voor alle leerjaren

De kans is groot dat je als eens hebt kennisgemaakt met een van de lesmaterialen van Stichting C3. Ondertussen heeft Stichting C3 voor alle leerjaren materiaal ontwikkeld waarin praktische opdrachten, gecombineerd met informatie over opleiding en beroep, de leerlingen een beter beeld geven van hun mogelijkheden in de bètaberoepen. Van proevenbundels voor de brugklas en experimentlessen voor de onderbouw tot onderzoeksprojecten voor leerlingen van de bovenbouw. Nu het palet compleet is, laten we in deze werkgroep zien hoe je met onze materialen een leerlijn bètaberoepen in de les kunt opzetten. Uiteraard is er tijdens de werkgroep ruimte om zelf met de materialen aan de slag te gaan. En zoals gewoonlijk zijn de modules gratis mee te nemen. Maak dus vandaag je collectie compleet!

Woudschoten Chemie Conferentie

De Woudschoten Chemie Conferentie is een tweedaagse conferentie over het scheikundeonderwijs voor havo- en vwo-leerlingen in Nederland. Elk jaar nemen ongeveer 300 scheikundedocenten uit heel het land hieraan deel. De conferentie bestaat uit een openingslezing, keuzewerkgroepen, korte lezingen en een onderwijsmarkt.

Het thema van de Chemie Conferentie in 2014 is “Chemie over de Horizon”.

Wanneer: 7 en 8 november 2014
Door: Freudenthal Institute for Science and Mathematics Education, Universiteit Utrecht
Voor: Scheikundedocenten
Waar: Conferentiecentrum Woudenbergseweg 54, Zeist