PT Industrieel Management meldt dat Wetenschapsfinancierder NWO vijf miljoen euro heeft toegekend aan het project Predictive maintenance for Very effective asset management (PrimaVera). Binnen het project, onder leiding van UT-hoogleraar Marielle Stoelinga, worden big data algoritmen ingezet om storingen aan infrastructuur en productiemiddelen beter te voorspellen en zo onderhoud beter te plannen.

Vijf miljoen voor predictive maintenance
Nooit meer treinvertragingen, stroomstoringen, of uitval van productiemachines? Het PrimaVera-project heeft onder meer als doel het voorkomen van treinvertragingen, stroomstoringen of uitval van productiemachines dankzij predictive maintenance of voorspelbaar onderhoud. Door op het juiste moment onderhoud in te plannen neemt de betrouwbaarheid van assets of infrastructuur toe, is er een hogere uptime en dalen de kosten voor onderhoud.
UT-hoogleraar Marielle Stoelinga (hoogleraar binnen de vakgroep Formal Methods and Tools van de faculteit Electrical Enginering, Mathematics & Computer Science) is samen met prof. Tiedo Tinga (professor in Dynamics based Maintenance) één van de trekkers van het PrimaVera-project. “Predictive maintenance is een veelbelovende technologie”, zegt Stoelinga. “Beter onderhoud en minder storingen tegen lagere kosten, dat wil iedereen. Echter, om predictive maintenance te realiseren zijn er heel wat harde noten te kraken, en die willen we binnen PrimaVera oplossen.”

Lees hier het volledige artikel.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons actuele aanbod aan gratis lesmaterialen en activiteiten.

Aanmelden