Gastles ‘Kunststof Overal’

Dit nieuwe schooljaar 2019/2020 bieden wij de gastles Kunststof Overal voor de gehele onderbouw vmbo/havo/vwo aan. Tijdens de gastles vertelt een expert uit de industrie in de klas alles over kunststoffen. Door het spelen van een interactief spel leren scholieren meer over de productie en de beroepen. Je kunt je klas nog aanmelden.

De gastles ‘Kunststof Overal’ ontwikkelde c3 in samenwerking met de Federatie Nederlandse Rubber- en Kunststofindustrie (NRK). Professionals uit de kunststofindustrie volgen eerst een didactische cursus bij c3 alvorens ze de kosteloze gastles op scholen verzorgen.

In de 100-minuten durende gastles vertelt een expert uit de kunststofindustrie meer over het werkveld en spelen de leerlingen in groepjes het spel ‘kraak de kunststofcode’. Leerlingen gaan aan de slag met de speciaal ontwikkelde kunststofkoffer die uit meerdere lagen is opgebouwd. In elke laag komt een onderdeel uit het productieproces van kunststoffen aan bod. De gastles eindigt met een klassikale quiz.

Gastles ‘Wie maakt de langste’?

Ook bieden we dit schooljaar weer de gastlessen over papier aan. Hebben jouw leerlingen wel eens nagedacht over een baan of stage in de papier- en kartonsector? Werken in deze sector betekent vrijheid, zelfstandigheid, teamwork, opleidingskansen en doorgroeimogelijkheden.

Docenten kunnen zich aanmelden voor deze gratis gastles waarin de leerlingen op actieve en speelse wijze kennis maken met het productieproces van papier en het werkveld. De gastles wordt verzorgd door een professional en hij of zij komt bij jou op school.

De les is speciaal ontwikkeld voor:

  • 4 havo met natuurprofiel
  • 3 en 4 vmbo met sector techniek
  • 1 mbo met procestechniek

Er zijn aan beide gastlessen geen kosten verbonden.