Gastles ‘Kunststof Overal’

In verband met Corona zijn alle gastlessen voor het schooljaar 2019/2020 geannuleerd.

In het nieuwe schooljaar 2020/2021 bieden wij de gastles ‘Kunststof Overal’ voor de gehele onderbouw vmbo/havo/vwo aan. Tijdens de gastles vertelt een expert uit de industrie in de klas alles over kunststoffen. Door het spelen van een interactief spel leren scholieren meer over de productie en de beroepen. Je kunt je klas alvast aanmelden.

De gastles ‘Kunststof Overal’ ontwikkelde c3 in samenwerking met de Federatie Nederlandse Rubber- en Kunststofindustrie (NRK). Professionals uit de kunststofindustrie volgen eerst een didactische cursus bij c3 alvorens ze de kosteloze gastles op scholen verzorgen.

In de 100-minuten durende gastles vertelt een expert uit de kunststofindustrie meer over het werkveld en spelen de leerlingen in groepjes het spel ‘kraak de kunststofcode’. Leerlingen gaan aan de slag met de speciaal ontwikkelde kunststofkoffer die uit meerdere lagen is opgebouwd. In elke laag komt een onderdeel uit het productieproces van kunststoffen aan bod. De gastles eindigt met een klassikale quiz.

Er zijn aan de gastles geen kosten verbonden.