Datum: 8 november t/m 12 januari 2024
Locatie: Diverse locaties

C3 is partner van de European Olympiad of Experimental Science (EOES), voorheen EUSO. Het is een wedstrijd voor teams van drie leerlingen uit de bovenbouw van havo en vwo. De praktische opdrachten voor de EOES bevatten zowel biologische, chemische als natuurkundige elementen. Het doel van de wedstrijd is het uitdagen en stimuleren van geïnteresseerde en getalenteerde leerlingen op het gebied van science.

Het accent van deze Olympiade ligt niet op theoretische voorkennis maar op vaardigheden. En dan gaat het niet alleen om cognitieve vaardigheden. Veel aandacht gaat ook naar het samen onderzoeken in groepen. Samenwerken, plannen, problemen vanuit meer perspectieven benaderen: het zijn sterke punten in de didactiek op Nederlandse scholen. Nederland scoorde dan ook goed op eerdere edities van de EOES.

Mailinglijst
Begin september 2024 gaan de uitnodigingsbrieven en posters voor de EOES naar de scholen. Wil jij op de mailinglijst? Stuur dan een mailtje met je contactgegevens (naam, school, adres) naar info@c3.nl.

Hoe gaat het in zijn werk?
De eerste voorrondes vinden tussen 8 november ’23 en 12 januari ’24 plaats op meerdere universiteiten en hogescholen. De voorronde beslaat één dag. Op 25 en 26 januari vindt de tweedaagse nationale eindronde plaats, hieraan neemt het beste team van elke universiteit en hogeschool van de voorronde deel. De twee winnende teams van de nationale eindronde verdedigen de ‘science’-eer van Nederland op Europees niveau.

De jonge wetenschappers in spé worden tijdens de eindronde bijgestaan door vakspecialisten van de gastheer en door deskundigen van het nationaal EOES-comité afkomstig van de Radboud Universiteit Nijmegen, Wageningen Universiteit en SLO, het nationaal expertisecentrum voor leerplanontwikkeling.

Aanmelden teams
De inschrijving voor de EOES 2024 is geopend vanaf 1 september ’24 tot 1 november ’24.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons actuele aanbod aan gratis lesmaterialen en activiteiten.

Aanmelden