20 augustus 2020

Het landelijke evenement Weekend van de Wetenschap kan dit jaar helaas niet doorgaan. Om jongeren binnen het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs toch de kans te geven om kennis te maken met de wondere wereld van chemie organiseren de Koninklijke Vereniging van de Chemische Industrie (VNCI) en C3 een digitale variant. Onze campagne ‘Wij zijn chemie’ verzorgt bijvoorbeeld een digitaal gastcollege of een virtuele tour, gegeven door een bedrijf uit de regio van jouw school.¬† Een unieke manier om de praktijk uit het bedrijfsleven in de les te krijgen. De campagne vindt plaats in het schooljaar 2020/2021 en er zijn geen kosten aan verbonden.

Meedoen? Meld jouw klas(sen) nu vast aan door een e-mail te sturen naar Susanne Schoenmacker en we houden contact over het aanbod in jouw regio.

Aan welke onderwerpen denken we? Een paar voorbeelden:

Vmbo

  • Hoe zitten productieprocessen in elkaar? Hoe kom je bijvoorbeeld van de kunststofkorrels tot een eindproduct als mondkapjes?
  • Hoe is het om als vrouw in de procestechniek te werken?

Havo en vwo

  • Hoe maak je handgels als die urgent zijn en je hebt een verffabriek? En aan wat voor andere beschermingsmiddelen levert de chemie een belangrijke bijdrage?
  • Hoe kan de chemie bijdrage aan een samenleving zonder CO2?

Mbo

  • Welke carri√®remogelijkheden bieden bedrijven uit jouw regio? Speeddaten met professionals?
  • Wat voor stageplekken zijn er?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons actuele aanbod aan gratis lesmaterialen en activiteiten.

Aanmelden