22 september 2021

Deze week is de sociaal-maatschappelijke samenwerking tussen Feyenoord en LyondellBasell officieel van start gegaan. Het chemieconcern, dat sinds afgelopen november al verbonden is aan de Rotterdamse voetbalclub, gaat gastlessen over kunststoffen verzorgen via Club 1908 en zal ook binnen Feyenoords loopbaanprogramma Zuid voor Zuid jongeren helpen met hun maatschappelijke carrièrekeuzes. De gastlesgevers maken gebruik van het lesproject ‘Kunststof overal’, ontwikkeld door C3, in samenwerking met de Federatie Nederlandse Rubber- en Kunststofindustrie (NRK). C3 traint ook de medewerkers van LyondellBasell in het geven van een gastles.

Kick off in de Kuip

De kick-off van de samenwerking vond plaats in De Kuip. Daarbij waren zowel algemeen directeur van Feyenoord Mark Koevermans en senior vice president van LyondellBasell Jean Gadbois aanwezig, die beiden lieten weten erg tevreden te zijn dat Feyenoord en LyondellBasell nu ook op educatief vlak de handen ineen slaan.

‘Dit is een goede manier om kennis en kunde voor jongeren tastbaar te maken’, zo kenschetst algemeen directeur Mark Koevermans van Feyenoord de plannen. ‘Met onze sociaal-maatschappelijke projecten zijn we al geruime tijd bezig om een steentje bij te dragen op het gebied van onder meer onderwijs en loopbaanbegeleiding. Mooi dat LyondellBasell hier in de praktijk bij wil helpen door voor de klas te gaan staan en op die manier jongeren te bereiken.’

‘Het is traditie bij LyondellBasell om actief te zijn in de omgeving waar we werken,’ aldus Jean Gadbois, Senior Vice President Manufacturing bij LyondellBasell. ‘Ik ben blij om te zien dat zoveel medewerkers zich hebben aangemeld om gastlessen te geven aan jongeren in Rotterdam. Voor LyondellBasell is het een kans om een goede buur te zijn; het belangrijkste is dat kinderen geïnspireerd raken om serieus met hun toekomst bezig te zijn.’

Tijdens de gastles maken jongeren kennis met het werkveld van kunststof en rubber. Ze spelen het spel ‘Kraak de kunststofcode’.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons actuele aanbod aan gratis lesmaterialen en activiteiten.

Aanmelden