4 oktober 2021

Campagne ‘Wij zijn chemie’
Een gezamenlijk initiatief van de Koninklijke VNCI en C3 voor het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het mbo.

Meld je aan voor de campagne ‘Wij zijn chemie’ en geef samen met een chemieprofessional een leuke en leerzame chemieles. Er zijn geen kosten aan verbonden.

C3 biedt digibordlessen aan waarmee scholieren de wereld van chemie ontdekken. Met bijvoorbeeld onze digibordles ‘Los het mysterie op’ geeft de leraar een spannende les waarbij de klas stoffen gaat analyseren. Niets leuker natuurlijk als een laborant of onderzoeker dan tijdens deze les online vertelt over zijn of haar werk!

Je hoeft geen gebruik te maken van de C3-digibordlessen, de professionals uit de wereld van chemie vertellen ook graag  in jouw eigen les over hun werk.

Gratis actiedoos voor snelle aanmelders
Gedurende het hele schooljaar kunnen gezamenlijke lessen worden ingepland. Meld je snel aan! De eerste dertig aanmeldingen ontvangen een gratis actiedoos bij een van de volgende digibordlessen (op = op):
Los het mysterie op
Verf maken
Procestechniek

‘Los het mysterie op’ en ‘Verf maken’ zijn geschikt voor basisonderwijs en onderbouw (klas 1-3) middelbaar onderwijs. ‘Procestechniek’ is geschikt voor basisschool groep 7/8 en onderbouw (klas 1-3) middelbaar onderwijs.

Met deze actiedoos hoef je zelf niet de huis-, tuin- en keukenmaterialen te kopen voor het uitvoeren van de experimenten in de les. Overigens zijn de labkaarten (leerlingwerkboekjes) die horen bij het verfexperiment sowieso gratis bij ons te bestellen.

Voorbeeld van een actiepakket, de inhoud kan verschillen!

Hoe gaat het in z’n werk?

  1. Meld je aan voor de campagne ‘Wij zijn chemie’ via het formulier onderaan deze pagina.
  2. Chrissie Knierim (knierim@vnci.nl) van de VNCI neemt contact met je op voor een match met een gastlesgever.
  3. Behoor je tot de eerste dertig aanmelders? Dan sturen wij je in de week van 1 november de actiedoos toe.
  4. Met de gastlesgever stem je de inhoud van de les af en data wanneer jullie samen lessen gaan geven.

Bas van Rijen, Summa College

Docent Bas van Rijen van het Summa College (mbo) deed vorig schooljaar mee aan ‘Wij zijn chemie’: “Wanneer studenten bij ons binnenkomen vanuit het voortgezet onderwijs hebben ze vaak nog geen beeld waar ze allemaal stage kunnen gaan lopen of later kunnen gaan werken. De chemische tak is zo ontzettend breed dat dit ook logisch is. Om studenten enthousiast te maken voor een baan in de chemie vind ik dit soort activiteiten belangrijk. Het geeft context aan het vak dat ze leren en het helpt ze ook om in te zien wat voor soort banen er nu allemaal zijn.”

Anton van Beek, DOW

“Deze campagne is voor ons een mooie kans om in contact te blijven en jonge (technische) mensen enthousiast te maken om bij DOW te komen werken”, aldus Anton van Beek, President DOW Benelux en vicevoorzitter van de Koninklijke VNCI.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons actuele aanbod aan gratis lesmaterialen en activiteiten.

Aanmelden