2 november 2020

Vandaag start ScienceMakers een online campagne om extra blijk van waardering te geven aan ruim 120 jongeren die afgelopen jaar een prestatie hebben geleverd op het gebied van wetenschap, technologie en maken. Wij zijn er trots op dat onze toppers Meijs, Puck en Janita daarbij zijn!

Imagination at Work: bijdragen aan actueel onderzoek rondom duurzaamheid
In het kader van onze profielwerkstukwedstrijd Imagination at Work ontwikkelden de meiden zelf duurzame verf door oude verfresten van consumenten te hergebruiken. Hun onderzoek deden zij in samenwerking met het bedrijfsleven, namelijk onder begeleiding van Astrid Wijnbergen en Quido Kuiper van Koninklijke Van Wijhe Verf en Marloes van Gurp van Wydo. Juryvoorzitter Roderik Potjer, hoofd Communicatie van de VNCI, sprak lovende woorden: “De jury van Imagination at Work koos voor deze winnaars vanwege de heldere presentatie met verrassende elementen. Het verhaal nam de kijker mee naar een gericht eindproduct waar gedegen onderzoek naar is gedaan.” Na de online live finale werden de meiden beloond met de eerste prijs.

ScienceMakers: hét podium voor jong en innovatief talent
ScienceMakers is een initiatief van de Rijksoverheid en het Techniekpact, dat wordt uitgevoerd door Jet-Net & TechNet. Met ScienceMakers willen alle partijen verenigd in het Techniekpact het belang van wetenschap, technologie en maken in het onderwijs benadrukken en alle jongeren inspireren en enthousiasmeren hun talent hierin te ontdekken.

Sciencemakers Awards in online editie
Door heel Nederland – en ook in het buitenland – vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. Tijdens deze wedstrijden maken jongeren in de leeftijd van 10-18 jaar de meest ingewikkelde berekeningen en briljante uitvindingen. Bedenken ze toffe ideeën. Én doen zij geniale ontdekkingen. De winnaars worden jaarlijks gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards. Wegens Covid-19 wordt de 6e editie uitgevoerd in de vorm van een online campagne. Alle winnaars ontvangen, net als in voorgaande jaren, hun welverdiende ScienceMakers Award voor hun bijzondere prestatie. Daarnaast deelt de organisatie mooie verhalen van en over de ScienceMakers en maken ze zichtbaar welke ingenieuze concepten en projecten deze talenten hebben bedacht, gemaakt en uitgevoerd.

Presentator Dennis Weening maakt tijdens de online campagne ScienceMakersLAB de verhalen achter deze jonge innovatieve talenten zichtbaar. Talent dat Nederlandse bedrijven en instellingen hard nodig hebben om wereldwijd de concurrentie aan te kunnen.

 

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons actuele aanbod aan gratis lesmaterialen en activiteiten.

Aanmelden