4 juni 2018

Op 22 juni 2018 bestaat c3 precies 25 jaar! Om dat te vieren, hebben wij deze maand een leuke actie. C3 stelt 25 cupcakecases beschikbaar met materialen en instructie om als echte onderzoekers aan de slag te gaan te gaan met de chemie van bakken. Welke klas van welke school moet zeker zo’n gratis doos ontvangen (groep 5 t/m/ 8)? En waarom?

Waar gaat de les over?
Leerlingen experimenteren met cupcakes. Tijdens het experiment onderzoeken ze voedselbereiding, het proces, de functies van ingrediënten en de effecten op het uiteindelijke resultaat. Hiervoor moeten ze zelf een onderzoek opzetten. De werkbladen helpen hen daarbij.

  • Doelgroep: De les is voor kinderen uit groep 5 t/m 8
  • Duur van de les: 60 – 90 minuten
  • Kerndoelen: 2, 3, 42

Lesdoel: Kinderen leren in deze les observeren, onderzoek doen, concluderen en rapporteren.

Voor wie is de les?
De les is voor kinderen uit groep 5 t/m 8.

Wat zit er in een pakket?
In een pakket zitten houdbare materialen en instructie voor het uitvoeren van de les in een klas van maximaal 40 leerlingen. Eieren en melkproducten moeten de leerkrachten zelf aanschaffen.

Welke klas verdient zo’n pakket?
Hebben je leerlingen ergens enorm hun best voor gedaan? Of heb je een superleuke klas tijdens je stage? Of wil je als ouder een klas voordragen? C3 hoort graag welke klassen (groep 5 t/m 8) van welke scholen het verdienen deze spannende les te kunnen doen. Iedereen kan op de Facebookpagina van c3 een klas nomineren om kans te maken op het pakket. Uit de aanmeldingen selecteert c3 25 klassen die een gratis pakket ontvangen.

Hoe meld je een klas aan?
Ken jij een klas (groep 5 t/m 8) die het verdient een spannende les te doen en het mysterie op te lossen? Laat dan een bericht achter op onze Facebookpagina met een motivatie waarom deze klas van deze school de speciale les verdient. Uitslag volgt op 22 juni op onze Facebookpagina.

Deze actie werd mogelijk gemaakt met steun van ExxonMobil.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons actuele aanbod aan gratis lesmaterialen en activiteiten.

Aanmelden