7 november 2022

Marijn Meijer (directeur C3) en Maurice de Wit (directeur productie & logistiek Benelux bij PPG) lanceerden afgelopen vrijdag officieel het scholierenplatform exactwatjezoekt.nl tijdens de Woudschoten Chemie Conferentie. Het platform is een initiatief van Centrum JongerenCommunicatie Chemie (C3). Vanaf nu kunnen scholieren alle informatie over bèta en techniek op één online plek vinden. Of het nu gaat om studievoorlichting, oriëntatie op het werkveld of hulp bij het leren, exactwatjezoekt.nl biedt de jeugd informatie in de vorm van filmpjes, studiekeuzetesten, tips en nog veel meer. C3 wil met deze onafhankelijke website scholieren helpen om mooie resultaten te halen en slimme keuzes te maken voor hun toekomst. In het eerste jaar verwacht C3 150.000 bezoekers.

Hulp bij bètavakken

Ook de vraagbaakscheikunde.nl, een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging en C3, maakt onderdeel uit van exactwatjezoekt.nl. Iedere dag staat een expertteam vrijwillig klaar om alle vragen van scholieren en eerstejaars studenten te beantwoorden. Noor Abdulhussain, Mimi den Uijl en Lotte Schreuders van het Instagramaccount SisterInScience_NL verzorgen uitlegfilmpjes over scheikunde. De Radboud Universiteit en de Universiteit van Amsterdam stelden daarvoor opname- en montagefaciliteiten beschikbaar. In samenwerking met wiskundeorganisaties wil C3 in 2023 ook een vraagbaak wiskunde via het platform aanbieden.

Partners

Dankzij een financiële bijdrage van PPG kunnen scholieren via exactwatjezoekt.nl extra oefenen in exacte vakken. De oefenopgaven voor scheikunde zijn al beschikbaar, de ondersteuning wordt aangevuld voor de andere vakken. De bètafaculteiten en de in Domein Applied Science verenigde hbo-opleidingen zijn eveneens partner van exactwatjezoekt.nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons actuele aanbod aan gratis lesmaterialen en activiteiten.

Aanmelden