12 mei 2021

De Sisters in Science, Mimi, Noor en Lotte, lanceren op vraagbaakscheikunde.nl hun eerste serie kennisclips met uitleg over scheikunde. Ze ondersteunen hiermee de vrijwillige experts van de vraagbaak die iedere dag klaar staan om scholieren te helpen met hun vragen over scheikunde. De clips komen goed van pas in deze laatste fase van het schooljaar waarin examens en doorslaggevende toetsen voor de overgang centraal staan. De bedoeling is dat de serie kennisclips na de zomervakantie iedere maand met een nieuwe versie wordt uitgebreid.

Fotograaf Rob ter Bekke

If you can see it, you can be it
De Sisters in Science beheren sinds januari 2021 het succesvolle Instagramaccount SistersinScience_NL. Ze werken als PhD’s en junior docent voor de UvA en geven via Instagram een kijkje in de wereld van de wetenschap en de chemie om stereotyperingen te doorbreken en anderen te inspireren. De sisters vinden het belangrijk dat alle kinderen in Nederland toegang hebben tot extra begeleiding bij hun schoolvakken, ook als daar thuis geen geld voor is. Vanuit die motivatie zetten ze zich als ambassadeurs in voor vraagbaakscheikunde.nl. Met de uitlegfilmpjes leveren zij een actieve bijdrage aan de vraagbaak.

De sisters lichten toe: “Wij als Sisters in Science streven ernaar dat scheikunde toegankelijk wordt en leuk blijft. Met de kennisclips hopen wij dit mogelijk te maken door de stof uit te leggen en de directe link met de ‘echte’ wereld te leggen. Zo willen wij toekomstige scheikundigen inspireren en motiveren: if you can see it, you can be it.”

Vraagbaakscheikunde.nl
Scholieren van alle schoolniveaus en eerstejaars studenten kunnen elke dag van 10.00 tot 22.00 uur met hun vragen over scheikunde of NaSk2 terecht op vraagbaakscheikunde.nl. De vraag wordt snel en didactisch beantwoord door een expertteam van studenten, (gepensioneerde) scheikundedocenten en professionals uit de chemie.

Vraagbaakscheikunde.nl is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) en Centrum JongerenCommunicatie Chemie (C3) om scholieren en eerstejaars studenten kosteloos vakkundige ondersteuning te bieden bij het vak of de studie scheikunde.

Lees ook: Sisters in Science

Lees ook: Vraagbaak Scheikunde nu ook open voor studenten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons actuele aanbod aan gratis lesmaterialen en activiteiten.

Aanmelden