25 januari 2021

Natuur, milieu- en educatiecentrum De Hooizolder bedacht een leuke thuisles met onze digibordles Het cupcake-experiment. De bijbehorende labkaarten kun je gratis bij ons bestellen.

Het thuislespakket van NME-centrum De Hooizolder. De labkaarten ‘Ontdek de chemie van bakken’ bestel je gratis bij C3.

NME-centrum De Hooizolder biedt het hele schooljaar lessen aan aan alle basisscholen en SO-scholen in Sliedrecht van groep 1 tot en met groep 8. De geplande les voor de bovenbouw kwam door corona te vervallen. Daarom besloot het centrum ter vervanging een thuisles chemie aan te bieden. De leerlingen konden allemaal een ‘thuispakket’ op komen halen. Daarin zat alles wat ze nodig hadden om te experimenteren met cupcakes. Ook de linken naar de les werden vermeld. De recepten werden iets aangepast. Hiermee bakten de leerlingen thuis 3 x 2 verschillende cupcakes en na afloop noteerden ze hun onderzoeksresultaten in een Kahoot!-quiz die het centrum had ontwikkeld.

Het centrum meldde dat bij de thuislessen ongeveer 2/3 van de leerlingen het thuislespakket kwamen halen. Een prima resultaat voor dit mooie initiatief. Op deze manier volgen leerlingen thuis tòch een leuke praktische les in onderzoekend en ontwerpend leren met chemie. Iets voor jouw klas?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons actuele aanbod aan gratis lesmaterialen en activiteiten.

Aanmelden