22 januari 2019

Wil jij een superleuke chemieles geven? Dat kan met onze gloednieuwe digibordlessen! Vandaag zijn ze feestelijk gelanceerd op het onderwijsevent NOT 2019.

Jaitske Feenstra, directeur van de Vereniging van Verf- en Drukinktfabrikanten, onthulde de eerste digibordles met het verfexperiment. Wij zijn enorm trots op onze digibordlessen. Bekijk ze snel en laat ons vooral weten wat je ervan vindt via social media of info@c3.nl.

Waar gaan de lessen over?

Digiles 1. Het verfexperiment
Leerlingen maken hun eigen verf met bloem of behangplaksel en testen deze met behulp van labkaarten die gratis bij ons zijn te bestellen. Tijdens deze les leren ze de grondbeginselen van ontwerpen.

Digiles 2. Sterker dan sterk
Onderzoeker Jeroen van Beeck van Tata Steel laat je leerlingen zien dat de vorm van een materiaal mede bepaalt hoe sterk het is. De leerlingen gaan vervolgens zelf aan de slag en ontdekken dat de vouwwijze van een papieren koker kan maken dat deze enorm krachtig wordt.

Digiles 3. Los het mysterie op
Om het mysterie van deze les te achterhalen, voeren je leerlingen experimenten uit met huis-, tuin- en keukenmaterialen. Ze ontrafelen het geheim van poeder x en leren beroepen kennen die gebruik maken van analyse.

Digiles 4. Het cupcake-experiment
Ontdek de chemie van bakken en doe onderzoek met cupcakes. Het onderzoek doen ze met labkaarten die gratis bij ons zijn te bestellen.

Bekijk alle digibordlessen en bestel de bijbehorende materialen. Er zijn geen kosten aan verbonden. Wij bedanken onze partners en vele bedrijven voor hun financiële steun en betrokkenheid bij de ontwikkeling van deze lessen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons actuele aanbod aan gratis lesmaterialen en activiteiten.

Aanmelden