Ons team bestaat uit ervaren didactici met een bèta achtergrond. Het ontwikkelen van lesmaterialen, educatieve activiteiten en gastlessen behoort tot ons dagelijks werk. De lessen zijn vaak gelinkt aan beroepenoriëntatie en studievoorlichting. C3 ontwikkelt lessen op twee manieren:

  • bedrijfspraktijk/beroepspraktijk wordt vertaald naar het onderwijs
  • facetten van de bedrijfssector worden uitgelicht in lessen met experimenten of ‘doe-lessen’

Gastlessen
C3 levert graag een bijdrage aan talentontwikkeling door doelgroepgerichte gastlessen te ontwikkelen en deze te laten verzorgen door mensen uit de praktijk. Zo laat je scholieren op actieve en speelse wijze kennismaken met werkveld en productieprocessen. In de afgelopen jaren ontwikkelde C3 gastlessen voor de kunststof- en de papiersector. Ze worden binnen het onderwijsveld bijzonder op prijs gesteld en hoog gewaardeerd.

Digibordlessen
We maken digibordlessen in onderzoekend en ontwerpend leren voor het basisonderwijs. Uit ons contact met leerkrachten blijkt dat er een grote behoefte is aan goed inhoudelijk lesmateriaal over wetenschap en technologie maar dat er ook enige koudwatervrees bestaat om deze lessen te geven. Met onze digibordlessen komen we hieraan tegemoet. Met weinig voorbereiding kunnen de leerkrachten aan de slag en ook gratis werkboekjes bestellen voor hun leerlingen. De digibordlessen zijn ook goed bruikbaar in vmbo 1/2 basis en kader.

 

Educatieve spellen
Educatieve spellen zijn bijzonder geschikt om lastige materie over te brengen aan leerlingen.  En die van C3 zijn ook nog eens superleuk om te doen! C3 heeft veel ervaring met het bedenken en produceren van educatieve spellen. Zo maakte C3 een spel over voeding, het periodiek systeem en procestechniek (chocolate challenge). Ook ontwikkelde C3 een bordspel waarmee leerlingen beroepen en opleidingen binnen de zeven bètawerelden ontdekken en werkte C3 inhoudelijk mee aan een actie van supermarktketen Emté. Ze deelden kaartjes uit bij de kassa met experimenten die kinderen thuis konden doen.

Actiepakketten
Voor speciale sponsoracties van bedrijven of social mediacampagnes ontwikkelt C3 educatieve lespakketten. Deze kant-en-klaar pakketten bevatten een volledige les in onderzoekend en ontwerpend leren inclusief alle materialen voor de experimenten. Zo ontwikkelde C3 een actiepakket voor Exxon Mobil die als sponsor van het Brielse Meer Spektakel alle scholen uit die regio een leuk een leerzaam lespakket wilde geven in onderzoekend leren.

Lessen voor het voortgezet onderwijs
C3 heeft jarenlange ervaring met het ontwikkelen van bèta- en technieklessen voor het voortgezet onderwijs. Doorgaans staan deze lessen ook in het teken van beroepenoriëntatie en studievoorlichting. De lessen worden in nauwe samenspraak met bètadocenten gemaakt. Tijdens workshops op congressen en conferenties worden met docenten en technisch onderwijsassistenten de practica getest en de lessen geoptimaliseerd. Naast dit lesmateriaal ontwikkelt C3 ook gastlessen. Voor het vmbo ontwikkelde C3 onder andere een gastles over de papierindustrie,  de kunststofindustrie en procestechniek. C3 leidt met haar cursus ‘Gastles geven in de klas’ experts uit het bedrijfsleven op tot gastlesgever. Meer informatie over de gastlessen staat bij ‘Beroepen laten ervaren‘.

Terug naar het overzicht