Studiekeuze Jungle
Ouders zijn de belangrijkste raadgevers voor scholieren als het gaat om studiekeuze. Dat ouders zo’n belangrijke rol spelen bij de studiekeuze van jongeren is vaak omdat het aantal uren aan studiebegeleiding op middelbare scholen te beperkt is. Ouders nemen de rol van coach met toewijding op zich, maar hebben vaak geen idee hoe ze het moeten aanpakken. De grootste valkuil is dat zij hun eigen ideeën en wensen laten prevaleren. Jongeren weten dat onbewust wel, maar laten zich met hun puberbrein toch vaak beïnvloeden en sturen door anderen. Bij hun studiekeuze vooral door hun ouders.

C3 ontwikkelde het spel Studiekeuze Jungle dat ouders en hun kinderen stimuleert het gesprek aan te gaan over talenten en interesses. Aan het eind gaan de jongeren naar huis met een advies dat bij hen past, of dat nu op mbo-, hbo- of wo-niveau is. Het spel wordt ingezet tijdens workshops op open dagen, bijvoorbeeld tijdens de Bachelor Open Dagen van de Universiteit Utrecht.

Ouderprogramma’s
Bedrijven openen vaak hun deuren om scholieren de processen en de beroepen in hun sector te laten ervaren. C3 vindt het belangrijk dat ouders hierbij betrokken worden. We nodigen ze uit en geven ze een eigen programma waar ze alle vragen kwijt kunnen over de studie en loopbaan van hun kind. Door ons uitgebreide  landelijke netwerk met opleidingsinstituten van alle niveaus, kunnen we ervoor zorgen dat medewerkers of studenten zelf de informatie komen geven via presentaties en informatiestands. Ook geven we advies hoe je als ouders je kind helpt met kiezen.

Terug naar het overzicht