C3 heeft veel ervaring met het geven van studievoorlichting op alle onderwijsniveaus. Op evenementen en open dagen vragen we studenten of medewerkers van de opleidingsinstituten om zelf hun opleidingen te presenteren. We hebben daarvoor een uitgebreid netwerk.

Studietesten
Hoe maak je testen voor scholieren waarmee ze hun interesses en studievoorkeuren kunnen toetsen? C3 heeft de kennis in huis om vragen te formuleren en daarbij de juiste algoritmen te gebruiken voor een uitgekiend studieadvies. Dat kwam goed van pas bij de ontwikkeling van de interessetest op exactwatjezoekt.nl en de app Prapp. Op exactwatjezoekt.nl staat trouwens ook een overzicht van alle open dagen,  meeloopdagen en proefstudeerdagen van alle opleidingen in Nederland. Door het gebruik van datascience is dit overzicht altijd actueel, net als het overzicht van alle opleidingen. Ook ontwikkelde C3 de website proef.info voor alle hbo-opleidingen in de Applied Sciences.

Studiekeuze Jungle
C3 ontwikkelde het spel Studiekeuze Jungle dat ouders en hun kinderen stimuleert samen het gesprek aan te gaan over talenten en interesses. Aan het eind gaan de jongeren naar huis met een advies dat bij hen past, of dat nu op mbo-, hbo- of wo-niveau is. Het spel wordt ingezet tijdens workshops op open dagen, bijvoorbeeld tijdens de Bachelor Open Dagen van de Universiteit Utrecht.

Terug naar het overzicht