Het Platform Procestechniek Zeeland-West Brabant (PZW) is een samenwerkingsverband van procestechnische bedrijven en onderwijsinstituten in de regio Zeeland en West Brabant. Het doel van PZW is om voldoende en goed procestechnisch personeel op te laten leiden voor de arbeidsmarkt in Zeeland en West-Brabant.

PZW richt zich op jongeren uit het voortgezet onderwijs op havo- en vmbo-niveau. Schoolverlaters van het vmbo uit de theoretische-, gemengde- en kader-beroepsgerichte leerweg kunnen kiezen uit één van onderstaande opleidingen. In de matrix kun je zien dat je kunt instromen op het niveau van BOL 2, BOL 3 en BOL 4.

Schoolverlaters van de havo en mbo (Procestechniek BOL4)  kunnen instromen op hbo-niveau in de opleiding Energie- en Procestechnologie of Chemie aan de  HZ University of Applied Sciences of de opleiding Chemische Technologie, Laboratoriumtechniek of Werktuigbouwkundige bij Avans Breda. Bekijk alle informatie over de opleidingen en de bedrijven uit deze regio.

Niveau Markiezaat College
Scalda College
Procestechniek BOL 2
Vooropleiding: vmbo B


2 jaar
Procestechniek BOL 3
Vooropleiding: vmbo T, G en K


3 jaar
Procestechniek BOL 4
Vooropleiding: vmbo T, G en K


4 jaar

Evenementen in deze regio

Data: maandag 18 tot en met vrijdag 22 november 2019.
Tijd: van 8.30 tot 17.00 uur

De Beroepenoriëntatiedagen Techniek Zeeland (BTZ) is een activiteit voor tweedejaars vmbo-leerlingen van Noord- en Midden-Zeeland. Het gaat daarbij niet direct over opleidingen of studierichtingen, maar om technische beroepen, functies en werkvelden. Door een kijkje te nemen bij bedrijven, ervaring op te doen en technische professionals te ontmoeten kunnen deze tweedejaars zich oriënteren in de wereld van techniek. Dit gebeurt met workshops waarbij leerlingen opdrachten maken die uit de beroepspraktijk komen. Zo kunnen zij gemotiveerder kiezen voor een bepaalde studierichting. Tijdens de BTZ kunnen leerlingen uiteraard ook kennismaken met de procestechniek.

Wanneer: Donderdag 12 december 2019
Waar: Breda
Hoe laat: 10 tot 21 uur
Toegang: Gratis

De Studie Experience is een studie- en beroepskeuze event dat interactief en persoonlijk is. Je ontdekt alles over procestechniek, vakscholen, zorg- en welzijn, buitenland, transport en logistiek, leer-werktrajecten en geüniformeerde beroepen. PZW is ook aanwezig op dit event om je meer te vertellen over procestechniek.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons actuele aanbod aan gratis lesmaterialen en activiteiten.

Aanmelden