Datum: 12 maart 2020
Tijd: 09:00
Locatie: Universiteit van Amsterdam

Helaas gaat de Bètapartnersconferentie niet door op 12 maart 2020. De conferentie wordt wellicht verschoven naar een later moment.

Bèta Breed Betrokken
Met beide benen in de maatschappij

De Bètapartnersconferentie 2020 vindt plaats op donderdag 12 maart 2020 op de Universiteit van Amsterdam. De inschrijving is geopend. Bekijk nu het aantrekkelijke programma en de workshops.

De bètavakken staan steeds meer in de belangstelling en er is toenemende interesse bij leerlingen. Grote actuele brede thema’s als duurzaamheid en de opkomst van steeds meer technologie vragen om onderbouwde discussies in de klas en met alfa en gamma wordt gezocht naar balans in de aanpak. Leerlingen vragen op welke manier zij zelf betrokken kunnen zijn en invloed kunnen hebben. In de conferentie gaan we met docenten, TOA’s en schoolleiders breed in op actueel onderzoek, leggen de relatie tussen de schoolse kennis en ontwikkelingen in de maatschappij, duiken in de wereld van techniek en bespreken met elkaar hoe we actueel onderwijs vorm kunnen geven in tijden van lerarentekorten.


Deelname is gratis voor leden van Bètapartners. Voor andere instellingen zijn de kosten per persoon 100 euro. Dit is inclusief drankjes en versnaperingen tussendoor en afsluitende avondmaaltijd.

Workshop C3
Wij geven een workshop tijdens deze conferentie met het onderwerp: Innovatief onderzoek de klas in! We gaan in op de kenmerken van generatie Z en met de deelnemers het gesprek aan hoe via innovatief en eigentijds onderzoek de leerstof het beste de klas in kan worden gebracht. De huidige scholieren binnen het voortgezet onderwijs kenmerken zich door een groot verantwoordelijkheidsgevoel en omgevingsbewustzijn. Duurzaamheid is een sleutelwoord voor deze generatie. Als iets niet goed is voor de wereld, verliest het gauw aan betekenis. Innovatieve kennis van onderzoeken, kan bij de bètavakken helpen een brug te slaan richting de jeugd. De leerstof komt tot leven als scholieren zien hoe bèta-onderzoek bijdraagt aan oplossingen voor duurzaamheidsvraagstukken.

Tijdens de werkgroep denken de deelnemers mee over:

  • Lesmateriaal op basis van actueel wetenschappelijk onderzoek dat leerlingen hebben gedaan bij Avantium: brandstoffen uit zeewier
  • Peer to peer communicatie door scholieren
  • Beroepen- en studievoorlichting als onderdeel van de bèta-lessen


Onderzoek de klas in

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons actuele aanbod aan gratis lesmaterialen en activiteiten.

Aanmelden