Welkom

Namens het Freudenthal Instituut (Universiteit Utrecht) en C3 heten we je van harte welkom op de online omgeving van de Woudschoten Chemie Conferentie, dé conferentie voor docenten en toa’s in het scheikundeonderwijs in Nederland.

We zijn zeer verheugd dat elk jaar ruim 350 scheikundedocenten en toa’s uit het hele land hieraan deelnemen. Het thema dit jaar is  ‘Duurzaamheid in chemie en onderwijs’. De organisatie van alweer de 31e editie toont aan dat het een onmisbare ontmoetingsplek is voor iedereen met hart voor het scheikundeonderwijs. Dat is en blijft in beweging inzake vakinhoud, didactiek en de introductie van andere onderwijsvormen en nieuwe thema’s zoals circulaire chemie, klimaat, voeding en gezondheid.

De organisatie van de conferentie is vanaf 2021 in handen van C3 en het Freudenthal Instituut. Beide organisaties willen hiermee het netwerk van scheikundedocenten verstevigen, uitbreiden en ondersteunen met adequate en toekomstbestendige middelen zodat Nederlandse scholieren verzekerd blijven van goed scheikundeonderwijs.

We hopen u op 4, 5 en 6 november 2021 te mogen verwelkomen bij de 31e editie van de Woudschoten Chemie Conferentie. Graag tot dan!

Gjalt Prins
Voorzitter voorbereidingscommissie Woudschoten Chemie Conferentie
Marijn Meijer
Directeur C3
.

Woudschoten Chemie 2021

Zet nu alvast de data 4 en 5 november of 5 en 6 november in je agenda!

Vanwege corona twee sessies

Rekening houdend met het coronavirus, wordt de conferentie in 2021 anders ingericht dan gebruikelijk. Om deelnemers onderling voldoende afstand te laten houden, wordt de conferentie namelijk twee keer georganiseerd:

Sessie 1 donderdagavond 4 november & vrijdagochtend 5 november

Sessie 2 vrijdagmiddag 5 november & zaterdagochtend 6 november

Programma

Beide sessies hebben vrijwel hetzelfde programma; sessie 2 heeft één werkgroepronde meer. Het programma voor 2021 bestaat uit de volgende activiteiten:

  • De dio-conferentie, speciaal ingericht voor docenten-in-opleiding. Deze vindt, zoals gebruikelijk, plaats op vrijdagochtend.
  • Goede sprekers die in de lezingen vertellen over hun werk aan het front van de chemiewetenschap en over toepassingen daarvan in de maatschappij.
  • De vrijdag biedt een interessant palet aan masterclasses en werkgroepen. De hele dag vindt ook de onderwijsmarkt plaats.
  • De presentatie van de keynote spreker kan door de deelnemers van beide sessies worden gevolgd: online voor de eerste groep en in de zaal door de tweede groep.

Inschrijving opent half september

Begin september verwachten we het programma definitief rond te hebben en opent de inschrijving. Tot die tijd wordt deze pagina regelmatig ververst met nieuws en informatie over het programma van de 31e editie.

Alle deelnemers van het afgelopen jaar krijgen automatisch een mail bij de opening van de inschrijving.
Was je er niet bij en wil je ook een notificatie ontvangen? Geef ons dan je mailadres even door via onderstaand formulier.

Contactgegevens

De organisatie is bereikbaar via:
Secretariaat Woudschoten Chemie Conferentie
e-mail: wcc@c3.nl
tel.: (070) 337 87 88

Archief


Notificatie Woudschoten Chemie Conferentie 2021

Ontvang een mailbericht als de inschrijving voor de Woudschoten Chemie Conferentie 2021 is geopend.