Vuurvliegen

Kinderen maken kennis met actueel onderzoek uit de chemie, life sciences en techniek.

Vuurvliegen is een wetenschapsbattle waarbij leerlingen van het basisonderwijs de jury vormen. In een middag vol spektakel krijgen vier à vijf jonge onderzoekers een podium om aan 100 tot 250 kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 hun onderzoek te presenteren. Het hoofddoel: de kinderen enthousiast maken voor chemie, life science en techniek! Van de presentaties maakt C3 filmpjes en samen met de winnaar wordt lesmateriaal gemaakt voor het basisonderwijs.

De gedachte achter Vuurvliegen

C3 maakt zich hard voor goede studie- en beroepenoriëntatie, zodat jongeren tijdens en na de middelbare school de handvaten hebben om slimme keuzes te maken voor hun toekomst. Dat start bij het ontdekken van interesses en talenten en die ontdekkingsreis kan niet vroeg genoeg beginnen.

Dit project is ontstaan in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Chemie Vereniging (KNCV) vanuit de gedachte om jonge wetenschappers te helpen hun onderzoek helder te presenteren. Uitgangspunt: wie zijn of haar onderzoek kan uitleggen aan een negenjarige, kan dit aan iedereen.

Twee (vuur)vliegen in één klap toch!

Contact

Wil je meer informatie of heb je een vraag voor de organisatie? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier en wij nemen binnen vijf werkdagen contact met je op.

Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)