Datum: 19 june 2018

Training voor bedrijven
Een gastles of bedrijfsbezoek is fantastisch voor jongeren om kennis te maken met de wereld van techniek. Maar hoe geef je ze als gastdocent op aansprekende manier een realistisch beeld hierover? En zodanig dat de jongeren deze ervaring meenemen bij hun overwegingen als het gaat om de keuze voor hun profiel of studie? In samenwerking met TechniekTalent.nu organiseren wij een kosteloze training Gastles &  Didactiek voor professionals die bereid zijn de liefde voor hun vak te delen met de jeugd.

Data en locaties
Voor 2019 staan (voorlopig) de volgende trainingen gepland:

  • 8 april 2019, Denekamp
  • 11 april 2019, Groningen
  • 23 mei 2019, Leeuwarden
  • 24 sept. 2019, Tilburg

De training start om 12:30 uur en eindigt om 17:00 uur. Heb je interesse in deelname aan een van deze trainingen? Meld je dan gelijk aan.

Het geheim van een goede gastles of goed bedrijfsbezoek
Voor een gastles of bedrijfsbezoek waar jongeren enthousiast van worden is meer nodig dan het delen van passie voor het vak. Inspelen op de belevingswereld en interesses van de leerlingen, hen aanspreken in een taal die zij begrijpen en hen boeien en nieuwsgierig maken. Al deze ingrediënten zijn essentieel om de activiteit effectief én leuk te maken.

Interactieve training
In deze training voor bedrijven laten wij het geheim van een goede gastles of bedrijfsbezoek zien en bieden wij handvatten en inspiratie voor iedereen uit het bedrijfsleven die gastlessen en bedrijfsbezoeken wil verzorgen, en behoefte heeft aan ondersteuning. In deze interactieve training staan de volgende vragen centraal:

  • Wie zijn deze leerlingen en hoe spreek je hen aan?
  • Hoe geef je een gastles die enthousiasmeert?
  • Hoe doen anderen het?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons actuele aanbod aan gratis lesmaterialen en activiteiten.

Aanmelden