Datum: 6 november 2020
Tijd: 10:30
Locatie: Online

Woudschoten Chemie Conferentie gaat dit jaar digitaal en vindt plaats op vrijdag 6 november 2020. Het werkthema van deze editie luidt ‘online chemieonderwijs’, een thema waarmee docenten in de afgelopen maanden zijn geconfronteerd. In de conferentie worden een aantal ‘good practices’ van online chemieonderwijs geëtaleerd. Daarnaast gaan we samen in gesprek over de kansen en mogelijkheden die diverse online tools bieden en de consequenties daarvan voor didactiek.

Dio-conferentie
De online conferentie begint met de dio-conferentie op vrijdagochtend. De dio-conferentie is speciaal ingericht voor docenten-in-opleiding. Daarna volgt de hoofdconferentie met een hoofdlezing door een expert uit de chemie met aansluitend een interessant palet aan lezingen, werkgroepen en thematische ‘breakout rooms’. Daarin is ruimschoots gelegenheid om in te zoomen op het thema.

Bekijk het volledige programma en meld je aan!

C3 op Woudschoten Chemie Conferentie
Wij zijn volop aanwezig tijdens de conferentie. Ontvang onze leuke gadgets en informatie in het promotiepakket, bezoek onze online stand en werkgroep!

De werkgroep draait om een bijzonder onderzoeksproject waaraan scholieren, ook in coronatijden, een bijdrage kunnen leveren. Het bedrijf Avantium zoekt namelijk hulp bij hun onderzoek naar de bio-afbreekbaarheid van materialen. Helpen jouw leerlingen mee?

In samenwerking met Avantium biedt C3 dit nieuwe online lesmateriaal kosteloos aan. Laat jouw leerlingen ervaren hoe zij zelf kunnen bijdragen aan een duurzame wereld. En leer ze tegelijkertijd hoe zij betrouwbaar, nauwkeurig en valide onderzoek doen.

Maak tijdens onze werkgroep kennis met groene chemie en het onderzoek dat Avantium doet naar bio-afbreekbare en biobased materialen. Krijg als eerste een kijkje in het nieuwe lesmateriaal en een preview van andere online (les)materialen van C3 bruikbaar voor klas 1-6.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons actuele aanbod aan gratis lesmaterialen en activiteiten.

Aanmelden