24 januari 2023

Met het aansnijden van een taart lanceerden Rosienne Steensma, Programme Lead Chemicals Strategy for Sustainability van de Koninklijke VNCI (links), Maurice de Wit, Directeur Productie en Logistiek van PPG (rechts) en Jeroen Sijbers, Directeur C3, vandaag feestelijk de nieuwe digibordles ‘De duurzame fabriek’ op de onderwijsbeurs NOT in Utrecht.

In deze les in onderzoekend en ontwerpend leren maken leerlingen online een eigen verffabriek. Spelenderwijs ontdekken leerlingen de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming. Welke duurzame keuzes maken ze en wat zijn de gevolgen?

Ontdek chemie
De les ‘De duurzame fabriek’ is geschikt voor de bovenbouw van het basisonderwijs. Met deze les voegt C3 een nieuwe les toe aan haar reeks digibordlessen voor het basisonderwijs die in het teken staan van onderzoekend en ontwerpend leren met chemie. De lessen en bijbehorende labkaarten (werkboekjes) zijn gratis beschikbaar en te bestellen via c3.nl/ontdekchemie.

NOT 2023: Bezoek de stand en sessie van C3
De NOT vindt plaats van 24 tot en met 28 januari 2023 en is het grootste vakevent voor onderwijsprofessionals. Je kunt je gratis aanmelden. Bezoek de stand van C3 in hal 1, standnummer 01.B049 en geef je op voor onze sessie ‘De chemie van onderzoekend en ontwerpend leren’ in het Studielokaal op zaterdag 28 januari van 11:30 tot 12:15 uur.

Partners
De les ‘De duurzame fabriek’ kwam tot stand dankzij financiële en inhoudelijke bijdragen van PPG, de bètafaculteiten van de universiteiten, de Koninklijke VNCI , de VVVF en de andere partners van C3.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons actuele aanbod aan gratis lesmaterialen en activiteiten.

Aanmelden