1 mei 2022

C3 heeft een nieuwe bestuursvoorzitter. Per 1 mei 2022 neemt Caroline van Reedt Dortland, Directeur Communicatie bij Avantium, de voorzittershamer over van Lutgarde Buydens, hoogleraar in de analytische chemie en recent Decaan Faculteit Bètawetenschappen aan de Radboud Universiteit.


Caroline van Reedt Dortland

Lutgarde is sinds 1 oktober 2016 voorzitter geweest. Ze kijkt met veel plezier terug op haar tijd bij C3: “Het is belangrijk dat scholieren een opleiding kiezen die bij ze past. Dit valt niet mee omdat hun belevingswereld vaak mijlenver is verwijderd van een studie, laat staan een beroep. Met het nieuwe platform exactwatjezoekt.nl, dat na de zomer online gaat, en de versterking van de lerarenachterban, hebben we mooie troeven in handen om veel scholieren te bereiken en te steunen bij hun keuzes voor bèta en techniek.”

Caroline: “Er is geen beter moment om te kiezen voor chemie dan nu, vanwege de uitdagingen waar de chemische industrie op dit moment voor staat. Het reduceren van de CO2-uitstoot, de transitie naar een circulaire economie maar ook de omschakeling naar duurzame grondstoffen zijn belangrijke vraagstukken. Het is belangrijk dat scholieren kennismaken met chemie en ontdekken dat duurzame chemie een wezenlijke bijdrage kan leveren aan een groene toekomst. En dat ze daar later zelf een rol in kunnen gaan spelen.”

C3 is Lutgarde Buydens zeer erkentelijk voor haar betrokkenheid en inzet bij het neerzetten van een toekomstgerichte focus voor C3 en kijkt uit naar een mooie samenwerking met Caroline van Reedt Dortland. Het bestuur wordt compleet gemaakt door Roderik Potjer (penningmeester), Hoofd Communicatie bij de VNCI, Marja Krosenbrink-Gruijters (lid), Bestuurslid Stichting Domein Applied Science en Jan-Willem Toering (lid), Directeur KNCV.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons actuele aanbod aan gratis lesmaterialen en activiteiten.

Aanmelden