4 november 2019

Wil je jouw bètaleerlingen helpen bij hun studiekeuze? Wijs ze dan op onderstaande websites!

Exactwatjezoekt.nl
Op deze website vinden jouw leerlingen informatie over alle opleidingen mbo, hbo en wo binnen bèta en techniek. Ook biedt de site hen een permanente actuele agenda met alle open dagen, meeloopdagen en proefstudeerdagen. De interessetest is een aanrader. Ze swipen zich door de vragen en ontvangen een studiematch!

Proef.info
Is een hbo-opleiding en biologie, natuurkunde of scheikunde, iets voor jouw leerling? Hier begint hun zoektocht naar een opleiding in applied science. Ze geven aan welke opleidingen en beroepen ze leuk vinden en testen welke opleidingen passen bij wat ze kunnen en willen. Is er een match? Hoe meer testjes ze doen, hoe beter het advies aansluit. Er is ook een actuele kalender met alle open dagen en meeloopdagen.

De app Prapp kun je via deze website downloaden. Er zit ook een onderdeel in dat de scholieren samen met een vriend of ouder moeten doen. Hierbij wordt aan de vriend of ouder gevraagd om van een aantal kenmerken te beoordelen of dat wel of niet bij de leerling past. Is de leerling bijvoorbeeld nauwkeurig? Onderzoekend? Dit onderdeel van de app is een mooi startpunt voor een gesprek. Je kunt bijvoorbeeld vragen “Welke eigenschappen zijn belangrijk voor een bepaalde opleiding?” “Heb jij die eigenschappen of kun je die ontwikkelen?” Zo stimuleer je een jongere om een opleiding te kiezen die realistisch aansluit bij zijn of haar eigenschappen en vaardigheden.

Voor de Bachelor of Science in het domein Applied Science is een competentieprofiel opgesteld. Dit maakt het voor werkgevers gemakkelijk om te beoordelen wat het diploma (van een Bachelor of Science in het domein Applied Science) inhoudt.

Tip! Zet de websites exactwatjezoekt.nl en proef.info in de nieuwsbrief voor ouders.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons actuele aanbod aan gratis lesmaterialen en activiteiten.

Aanmelden