19 november 2020
AD 17-11-2020

“Eerst wilde ik Bouwkunde gaan studeren, maar nu ga ik voor Scheikunde en Forensisch onderzoek”, vertelt Janita (links) aan het Algemeen Dagblad. Samen met Puck en Meijs deed ze mee aan onze profielwerkstukwedstrijd Imagination at Work waarin scholierenteams met experts werken aan innovatief onderzoek. De kennismaking met het werkveld stimuleert leerlingen om na te denken over mogelijke opleidingen die ze na de middelbare school kunnen doen. Het uiteindelijke doel is dat de juiste student op de juiste plek komt. Over de prestatie van het drietal en het project verschenen ook artikelen in:

Gouda FM

DeGouda.nl

Winnaars Imagination at Work 
Janita, Puck en Meijs van het GSG Leo Vroman uit Gouda namen in het voorjaar van 2020 tijdens een online live finale de eerste prijs in ontvangst van Imagination at Work editie 2010/2020. Vijf groepjes leerlingen presenteerden tijdens  deze finale hun onderzoek in de vorm van een zelfgemaakt filmpje.  De winnaars ontwikkelden zelf duurzame verf door hergebruik van oude verfresten. Het onderzoek gebeurde onder begeleiding van Astrid Wijnbergen en Quido Kuiper van Koninklijke Van Wijhe Verf en Marloes van Gurp van Wydo.

Juryvoorzitter Roderik Potjer, hoofd Communicatie van de VNCI: “De jury koos voor deze winnaar vanwege de heldere presentatie met verrassende elementen. Het verhaal nam de kijker mee naar een gericht eindproduct waar gedegen onderzoek naar is gedaan.” De winnaars kregen ieder een cheque van 500 euro als bijdrage voor hun studie. Dirk Rijkers, Universitair docent aan de Universiteit Utrecht, en Joep Janssen, initiatiefnemer van Nextblue, maakten ook deel uit van de jury.

Zoeken jouw leerlingen van havo of vwo een onderwerp voor hun profielwerkstuk en willen ze meewerken aan vraagstukken op het gebied van duurzaamheid, energie en klimaat? Vanaf mei 2021 kunnen ze zich aanmelden voor de nieuwe editie van Imagination at Work!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons actuele aanbod aan gratis lesmaterialen en activiteiten.

Aanmelden