30 november 2022

Jeroen Sijbers wordt per 1 februari 2023 de nieuwe directeur van Centrum JongerenCommunicatie Chemie (C3). Hij volgt de huidige directeur Marijn Meijer op die per 1 december 2022 bij SLO aan de slag gaat als Curriculumontwikkelaar Scheikunde. Jeroen komt bij SLO vandaan, hij is daar nu nog Curriculumontwikkelaar Scheikunde, Technologie & Duurzaamheid.

Jeroen tijdens de Woudschoten Chemie Conferentie 2022

Jeroen Sijbers: “Chemie stevig op de kaart”

Jeroen is goed bekend met C3. Naast zijn werk voor SLO en de Vereniging NLT, zet hij zich al jaren in voor de programmacommissie van de Woudschoten Chemie Conferentie, die C3 organiseert. Hij is betrokken geweest bij het opzetten van het vak Natuur, leven en technologie in het onderwijs en heeft veel ervaring met het ontwikkelen van bètacurricula. Jeroen kijkt er naar uit om chemie onder jongeren stevig op de kaart te zetten:

“Met de huidige grote personeelstekorten en de dalende instroom bij de bèta-opleidingen is de urgentie hoog om jongeren vroegtijdig te betrekken bij het werkveld en ze te laten kennismaken met de opleidingen die daarbij horen. Ik kijk er naar uit om daarvoor bruggen te slaan tussen de onderwijsorganisaties, bedrijven en branches waarmee C3 samenwerkt. Mijn focus ligt daarbij op het uitbreiden van de huidige successen en een verbeterde aansluiting tussen vmbo en mbo.”

Marijn Meijer: “Krachtige kanalen ontwikkeld”

Marijn Meijer is tien jaar directeur geweest bij C3. Met zijn uitgebreide netwerk en kennis van zaken maakte hij C3 tot wat het nu is. Hij kijkt terug op een mooie tijd vol inspiratie en creativiteit:

“Ondanks de impact van het coronavirus heeft C3 in de afgelopen jaren krachtige kanalen ontwikkeld om, via het onderwijs en online, de jeugd te blijven bereiken. Ik kijk vooral met trots en plezier terug op de laatste twee Woudschoten Chemie Conferenties die we, met alle coronaonzekerheden, succesvol hebben neergezet. En ik noem speciaal ons onlangs gelanceerde scholierenplatform exactwatjezoekt.nl waarmee we de komende jaren honderdduizenden scholieren gaan helpen bij hun schoolvakken, profielkeuze, werkveldoriëntatie en studiekeuze.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons actuele aanbod aan gratis lesmaterialen en activiteiten.

Aanmelden