17 januari 2024

In Limburg vindt in de eerste maanden van 2024 de Week van de Procestechniek & Maintenance plaats, een initiatief van Stichting Procestechniek en Maintenance Limburg (PML). Gerenommeerde bedrijven en het mbo laten 1.000 vmbo’ers en havisten van 35 Limburgse scholen kennismaken met de beroepen procesoperator, technician en laborant. Een belangrijke achterliggende gedachte is dat jongeren het toekomstige beroep beleven in een echte bedrijfsomgeving onder begeleiding van echte beroepsbeoefenaars of studenten die hiervoor studeren.

PML is een platform van rond de 50 toonaangevende technische bedrijven in de chemie, food, kunststoffen maakindustrie. PML werkt samen met alle Limburgse middelbare scholen. Het doel is de markt jaarlijks voorzien van voldoende gekwalificeerde procesoperators, laboranten en maintenance technicians. De Week van de Procestechniek & Maintenance vindt in 2024 plaats op:

  • maandag 15 t/m vrijdag 19 januari in Venray bij Penn Color
  • maandag 29 januari t/m vrijdag 2 februari bij VISTA college Sittard in Sittard

Meer informatie staat op de website van PML.

C3 heeft een les ontwikkeld over procestechniek voor vmbo 1 t/m 3. Laat je leerlingen de wereld en beroepen van procestechniek ontdekken! 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons actuele aanbod aan gratis lesmaterialen en activiteiten.

Aanmelden