15 december 2022

De Sisters in Science, Mimi den Uijl, Noor Abdulhussain en Lotte Schreuders, lanceren op scholierenplatform exactwatjezoekt.nl hun tweede serie filmpjes met uitleg over scheikunde. Met deze 14 nieuwe filmpjes willen ze eraan bijdragen dat scheikunde voor iedereen toegankelijk en leuk wordt. Ze hopen hiermee scholieren te inspireren en te motiveren voor een bèta- of techniekprofiel te kiezen. De KNCV en Centrum JongerenCommunicatie Chemie (C3) werkten mee aan de filmpjes en de Universiteit van Amsterdam stelde de opname- en montagefaciliteiten beschikbaar.


V.l.n.r. Lotte, Mimi en Noor

If you can see it, you can be it

De Sisters in Science beheren sinds januari 2021 het succesvolle Instagramaccount SistersinScience_NL. Via Instagram geven ze een kijkje in de wereld van de wetenschap en de chemie om stereotyperingen te doorbreken en anderen te inspireren onder het motto: If you can see it, you can be it. Ze vinden het belangrijk dat alle kinderen in Nederland toegang hebben tot extra begeleiding bij hun schoolvakken, ook als daar thuis geen geld voor is. Vanuit die motivatie zetten ze zich als ambassadeurs vrijwillig in voor exactwatjezoekt.nl.

Exactwatjezoekt.nl

Exactwatjezoekt.nl is een initiatief van Centrum JongerenCommunicatie Chemie (C3). Het platform is gelanceerd in november 2022. Scholieren kunnen alle informatie over bèta en techniek op één online plek vinden en daar veilig en anoniem hun vragen stellen. Of het nu gaat om studievoorlichting, oriëntatie op het werkveld of hulp bij het leren, exactwatjezoekt.nl biedt de jeugd informatie in de vorm van filmpjes, oefenopgaven, studiekeuzetesten, tips en nog veel meer. C3 wil met deze onafhankelijke website scholieren helpen om mooie resultaten te halen en slimme keuzes te maken voor hun toekomst. In 2023 verwacht C3 150.000 bezoekers.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons actuele aanbod aan gratis lesmaterialen en activiteiten.

Aanmelden