1 september 2020
Vraagbaakscheikunde.nl is geopend tijdens de Kerstvakantie!

Vraagbaakscheikunde.nl is weer van start na een korte zomerstop. Tijdens de lockdown opgericht voor scholieren en nu terug in een uitgebreide uitvoering waar ook eerstejaarsstudenten een beroep kunnen doen op het professionele antwoordpanel. Het team van studenten, (oud-)scheikundedocenten en professionals uit de chemie zit zeven dagen per week klaar om vragen op scheikundegebied te beantwoorden. De vraagbaak is opgezet als gezamenlijk initiatief van Centrum JongerenCommunicatie Chemie (C3) en de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV). 

Expertteam
77 onderwerpen en 342 berichten met reacties. Met die getallen is het expertteam van KNCV-leden op 8 juli met een welverdiende vakantie gegaan. Drie maanden lang was de vraagbaak online geopend voor scholieren, waar zij dagelijks van 10 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds terechtkonden met al hun vragen. Begin juli werd de vraagbaak met de experts geëvalueerd en een ding was snel duidelijk, vraagbaakscheikunde.nl keert in het nieuwe schooljaar terug.

Kosteloos
Scholieren van alle schoolniveaus kunnen met hun vragen over scheikunde of NaSk2 terecht. Eerstejaarsstudenten in een scheikunderichting van middelbaar en hoger beroepsonderwijs en de universiteit kunnen met hun vragen terecht op een eigen gedeelte van de website. Het expertteam zet zich belangeloos in, er zijn voor de scholieren en studenten geen kosten verbonden aan het stellen van een vraag.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons actuele aanbod aan gratis lesmaterialen en activiteiten.

Aanmelden