10 oktober 2023

Maar liefst 120.000 mensen hebben op zaterdag en zondag het Weekend van de Wetenschap bezocht. Meer dan 300 organisaties openden exclusief hun deuren om het publiek een kijkje achter de schermen te geven. Ook acht chemiebedrijven deden mee: Covestro, BASF Heerenveen, Avantium, Dow, ExxonMobil, Corbion, LyondellBasell en Aspen Oss. De volgende editie vindt plaats op 5 en 6 oktober 2024.

Dit jaar stond het festival in het teken van het thema ‘Hoe werkt het?’ en draaide alles om nieuwsgierigheid en ontdekking. Er werden in totaal meer dan 1250 activiteiten georganiseerd.

Demissionair minister Robbert Dijkgraaf was gedurende het weekend actief betrokken bij de activiteiten van zowel de Hogeschool van Amsterdam als de Universiteit van Amsterdam. Hij vergezelde studenten die verantwoordelijk waren voor de kinderactiviteiten. “Wat fantastisch om zoveel mensen, jong en oud, te ontmoeten die allemaal even nieuwsgierig en enthousiast waren. Dit weekend benadrukt weer eens hoe onmisbaar wetenschap is in onze samenleving maar ook hoe leuk het is. Wetenschap zit overal om ons heen, dat heb ik ook nu weer kunnen zien. Ik ben dan ook trots dat we dit prachtige weekend hebben waarin we de waaier van het onderzoek, van pure nieuwsgierigheid tot praktische toepassingen, kunnen zien en toegankelijk kunnen maken.” 

Hotspot-locaties

Dit jaar werden opnieuw ‘hotspot-locaties’ aangeboden, waardoor bezoekers eenvoudig meerdere organisaties en activiteiten konden verkennen. Er waren dit jaar maar liefst 20 locaties, bekende en nieuwe hotspots, waaronder de Flevocampus in Almere, het Marineterrein in Amsterdam, de Expeditie Junior in Franeker en het evenement ‘100 years Pharma Future’ in Oss.

Lees meer over het Weekend van de Wetenschap 2023.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons actuele aanbod aan gratis lesmaterialen en activiteiten.

Aanmelden