15 juni 2020

Scholieren Meijs van der Vliet, Puck Inbens, en Janita Sloof van het GSG Leo Vroman uit Gouda namen na een online live finale de eerste prijs in ontvangst van profielwerkstukwedstrijd Imagination at Work, georganiseerd door Centrum JongerenCommunicatie Chemie (C3). Vijf groepjes leerlingen presenteerden tijdens  deze finale hun onderzoek in de vorm van een zelfgemaakt filmpje.  De winnaars ontwikkelden zelf duurzame verf door hergebruik van oude verfresten. Het onderzoek gebeurde onder begeleiding van Astrid Wijnbergen en Quido Kuiper van Koninklijke Van Wijhe Verf en Marloes van Gurp van Wydo.

Juryvoorzitter Roderik Potjer, hoofd Communicatie van de VNCI: “De jury koos voor deze winnaar vanwege de heldere presentatie met verrassende elementen. Het verhaal nam de kijker mee naar een gericht eindproduct waar gedegen onderzoek naar is gedaan.” De winnaars ontvangen ieder een cheque van 500 euro als bijdrage voor hun studie. Dirk Rijkers, Universitair docent aan de Universiteit Utrecht, en Joep Janssen, initiatiefnemer van Nextblue, maakten ook deel uit van de jury.

Zoeken jouw leerlingen  van havo of vwo een onderwerp voor hun profielwerkstuk en willen ze  meewerken aan vraagstukken op het gebied van duurzaamheid? Wijs ze dan op Imagination at Work. Scholieren kunnen zich nu aanmelden voor de editie van schooljaar 2020-2021!

Images at Work
De afgelopen maanden beheerde iedere week een ander scholierenteam ons Instagramaccount. Het team met Veerle Beeldman, Linde Raijmakers, Melissa Vermeulen en Maxim van der Zee van GSG Leo Vroman uit Gouda waren het meest creatief en ontvingen tijdens de finale van Imagination at Work een Polaroid camera voor ieder teamlid.  Volg C3chemie op Instagram en krijg een uniek kijkje in de wereld van chemie en life sciences door de ogen van scholieren.

Imagination at Work
Het is dit schooljaar 2019/2020 de tweede keer dat Imagination at Work wordt georganiseerd. Het gaat om een programma waarin scholieren van het voortgezet onderwijs in het kader van hun profielwerkstuk samenwerken met jonge onderzoekers uit het bedrijfsleven en het hoger onderwijs aan actuele vraagstukken rondom duurzaamheid, voeding en klimaat.

Het programma zorgt ervoor dat jongeren meer inzicht krijgen in duurzaamheidsvraagstukken en dat ze waardevolle ontmoetingen hebben met wetenschappers en vakmensen uit de chemie en life sciences. Ze krijgen de kans mee te werken aan vraagstukken die belangrijk zijn voor hun eigen toekomst. Ook is het een kennismaking met het beroepenveld en stimuleert het scholieren om na te denken over wie ze willen zijn, wat ze willen worden, welke opleidingen daarbij passen en de keuzes die ze maken tijdens de middelbare school.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons actuele aanbod aan gratis lesmaterialen en activiteiten.

Aanmelden