11 april 2024

De tweedaagse Woudschoten Chemie Conferentie (WCC), voor scheikundedocenten en toa’s, is dit jaar in Lunteren. De conferentie vindt al 33 jaar plaats in de eerste week van november in het Woudschoten Hotel en Conferentiecentrum te Zeist. Vanwege de herfstvakantie is besloten om de conferentie dit jaar een week later, op 8 en 9 november 2024, te organiseren. Conferentiecentrum De Werelt in Lunteren biedt op die data een prachtige locatie voor de ruim 350 deelnemers en de onderwijsmarkt.

Thema: ‘Chemie smaakt naar meer’
Het thema van de conferentie is ‘Chemie smaakt naar meer’. Een knipoog naar de diverse eigenschappen, functies en toepassingen van soortgelijke moleculen. Goede voorbeelden hiervan zijn suikers! We kennen suikers van onze levensmiddelen en als energiedrager, maar ze hebben veel meer functies. Prof. Dr. Marthe Walvoort, adjunct-hoogleraar Chemical Glycobiology van de Rijksuniversiteit Groningen, kreeg al tijdens haar studie een fascinatie voor suikers. Ze deelt in Lunteren als hoofdspreker hierover haar wetenschappelijke inzichten.
Na de zomervakantie opent de inschrijving voor de WCC 2024. Wil je daarover een notificatie ontvangen via de mail, laat dan je gegevens achter.

Comfort in Lunteren
De Werelt ligt midden in de mooie bossen van de Veluwe. Het pas verbouwde centrum biedt moderne en prettige zalen, luxe hotelkamers, heerlijke buffetten en veel comfort zoals een buitenterras, een zwembad, een bioscoop, een fitnesszaal, een atelier, een klimwand en een wellnesscentre. Kortom, een omgeving waar je de inspirerende kennissessies en ontmoetingen bij WCC kunt afwisselen met een vorm van ontspanning die bij jou past. Het is ook goed bereikbaar. Er zijn voldoende parkeerplekken en vanaf treinstation Lunteren is het ongeveer 15 minuten lopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons actuele aanbod aan gratis lesmaterialen en activiteiten.

Aanmelden