Het Centrum JongerenCommunicatie Chemie werkt samen met bedrijven, brancheverenigingen, onderwijsinstellingen en andere organisaties die zich bezighouden met talentontwikkeling bij jongeren. Zo organiseert c3 met bedrijven Lab Experience Days. Op deze dagen zijn jongeren welkom in het lab om zelf te ervaren hoe het is om daar te werken. Op deze dagen wordt in samenwerking met de mbo-, hbo- en wo-instellingen uit de directe omgeving een informatiemarkt georganiseerd zodat de scholieren gelijk ervaren welke richtingen er horen bij de wereld van de chemie. Ook ouders en docenten zijn op deze dagen welkom.

Ook is er een nauwe samenwerking met experts en onderzoekers uit het bedrijfsleven en de universiteiten. Zij verzorgen gratis gastlessen op scholen en helpen mee om onderzoek op aantrekkelijke wijze aan kinderen en jongeren te presenteren. Daarnaast adviseren professionals c3 inhoudelijk bij de uitvoering van de verschillende programma’s door zitting te nemen in een stuurgroep of de c3-raad.

C3 stelt het zeer op prijs dat ieder jaar weer docenten en leerkrachten meewerken aan onderzoek om de onderwijsmaterialen en -activiteiten te optimaliseren. Daarbij zetten zij regelmatig de deuren open van hun klaslokaal zodat nieuwe middelen bij de doelgroep zelf getest kan worden. In samenwerking met de Haagse Hogeschool Den Haag organiseert c3 jaarlijks een conferentie voor PABO-studenten, leerkrachten uit het basisonderwijs en andere ge├»nteresseerden waarbij diverse organisaties als Naturalis en het Wetenschapsknooppunt workshops aanbieden. Daarnaast ondersteunt c3 events van andere partijen door een speciale kinderactiviteit met proeven te organiseren zoals ‘de Bruisraket’ bij NEMO en een kinderlab bij het Omniversum.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons actuele aanbod aan gratis lesmaterialen en activiteiten.

Aanmelden