Wil jij of wil een van jouw leerlingen scheikunde gaan studeren in Amsterdam? Bij de Uva en de VU kunnen nieuwe bachelorstudenten in aanmerking komen voor een beurs ter waarde van 2.500 euro. Het John van Geuns Fonds wil stimuleren dat meer scholieren kiezen voor een loopbaan in de chemie en stelt daarom 20 beurzen beschikbaar voor het komende studiejaar 2020/2021. De beurzen zijn bedoeld voor gemotiveerde en getalenteerde scholieren die gemiddeld een 8 voor hun exacte vakken hebben bij de schoolonderzoeken.

Het bedrag wordt in gedeeltes uitgekeerd aan de studenten, verspreid over twee jaar. Het fonds vraagt deze studenten om tijdens hun studie actief betrokken te zijn bij de opleiding en de promotie daarvan. Zo kunnen zij bijvoorbeeld teruggaan naar hun middelbare school om over hun ervaringen te vertellen. Of een masterclass of proefstudeeractiviteit begeleiden. De activiteiten worden samen met de student afgestemd.

De toelating voor de beurs van gebeurt op basis van enkeleĀ eisen. Scholieren kunnen zich tot en met 31 mei 2020 aanmelden.