Conferentie
Op woensdag 14 november organiseren C3 en de pabo van De Haagse Hogeschool een conferentie over innovatie en de kracht van het uitproberen. De presentaties en workshops bieden basisschoolleerkrachten, pabo-studenten en andere geïnteresseerden handvatten om onderzoekend en ontwerpend leren te integreren in de lessen.

Door fouten te maken kun je innoveren
Streven naar perfectie, de maatschappelijke norm, is meestal geen goede raadgever voor creatieve mensen. Risicomijdend gedrag leidt tot saaiheid en levert zelden een parel op. Mislukken daarentegen is een van de meest zekere routes naar originaliteit en succes. Droom vrij en zonder beperkingen. Durf een andere weg in te slaan. Doe, ga tot actie over zonder de uitkomst te kennen. Verwarring en imperfectie zijn goede componenten voor het nieuwe.

Human Power Team
Het Human Power Team is een studententeam dat sinds 2010 ieder jaar een speciale fiets bouwt met als doel de grenzen van de menselijke potentie te verleggen. De naam van dit hightech product is de VeloX.  Het team is zeer succesvol geweest, met als hoogtepunt het behalen van het wereldsnelheidsrecord in 2013 met 134 km/u! Om zo gigantisch hard te kunnen fietsen, moet je niet alleen een sterke atleet hebben. De techniek is net zo belangrijk: je hebt natuurlijk enorm veel weerstand. Daar hebben de engineers van het Human Power Team een trucje op bedacht. Geïnspireerd door een waterdruppel, de meest aerodynamische vorm die er is, hebben ze een speciale vorm om de fiets heen ontworpen. Er zit zelfs geen raam in, dit scheelt weer in de luchtweerstand! De atleten kijken met een camerasysteem en een beeldscherm. Zo kan de VeloX makkelijker door de lucht heen ‘duwen’!

Leerkrachten en studenten kunnen zich nu alvast aanmelden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons actuele aanbod aan gratis lesmaterialen en activiteiten.

Aanmelden