30 september 2022

In het kader van onze wetenschapsbattle Vuurvliegen presenteren jonge wetenschappers hun onderzoek op begrijpelijke en toegankelijke wijze voor kinderen. Laat jouw leerlingen kennismaken met wetenschappelijk onderzoek en laat deze superleuke filmpjes van Daniëlle, Leanne en Roel zien in jouw klas!

Ga naar de digibordles met de filmpjes

Daniëlle van den Broek is PhD aan de TU Eindhoven. Ze onderzoekt hoe ijsbindende eiwitten werken, en met deze kennis ontwerpt ze nieuwe ijsbinders die geschikt zijn om donororganen te bewaren zonder vriesschade.

Leanne de Jager is promovendus aan de Universiteit Utrecht. Ze ontwikkelt een techniek die licht en elektronen microscopie combineert, waardoor ze met een hoge resolutie naar de onderdelen van de cel kan kijken terwijl ze nog in de cel zitten. Hierdoor kunnen er in de toekomst betere behandelingen voor bepaalde ziektes worden ontwikkeld.

Roel Bienenmann werkt als promovendus bij de Universiteit Utrecht. Hij doet onderzoek naar stoffen waarmee andere stoffen kunnen worden gemaakt. Bijvoorbeeld hoe hij voor het maken van medicijnen lignine kan gebruiken in plaats van olie.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons actuele aanbod aan gratis lesmaterialen en activiteiten.

Aanmelden