14 februari 2023

Op 9 en 10 februari vond de nationale eindronde van de European Olympiad of Experimental Science (EOES) plaats aan de Universiteit Twente (UT) in Enschede. Marta Kavatsynk, Thomas van der Zwan en Iva Beemster van het Praedinius Gymnasium in Groningen, hebben deze nationale eindronde gewonnen.

De tweede plaats gaat naar het gemengd scholen team dat bestaat uit Allie Zong (Lorentz Casimir Lyceum, Eindhoven), Ruben van Gaalen (Lyceum Kralingen, Rotterdam) en Sophie Snip (Stedelijk Gymnasium Arnhem).

Als derde eindigde Loïc van Asten, Itai Girony en Idse Baya Tromp van het St. Ignatiusgymnasium in Amsterdam. De olympiade werd geopend door Pieter Boerman, directeur Pre-University.

De winnaars!

Europese eindronde in Riga

De EOES is een jaarlijkse wedstrijd en is bedoeld om leerlingen te enthousiasmeren voor science & technologie. En ook om hen uit te dagen en de kans te geven te excelleren. Deelnemers zijn bij de start van de wedstrijd 16 jaar of jonger. Ze voeren in teams van drie personen interessant wetenschappelijk onderzoek uit op het gebied van natuurkunde, scheikunde en biologie.

De twee winnende teams vertegenwoordigen Nederland op de EOES-2023 die van 29 april t/m 6 mei gehouden wordt in Riga (Letland) en waaraan vrijwel alle EU-landen deelnemen. Het team dat op de derde plaats is geëindigd, is het reserveteam.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons actuele aanbod aan gratis lesmaterialen en activiteiten.

Aanmelden