3 november 2023

Jeroen Sijbers (directeur C3) en Jolien Snoek (Social Investment Advisor bij Shell Nederland) lanceerden vandaag feestelijk een nieuw periodiek systeem als onderdeel van het scholierenplatform exactwatjezoekt.nl. Dankzij financiële steun van Shell kon C3 deze eigentijdse uitvoering laten maken. Scholieren kunnen het gebruiken voor hun huiswerk, toetsen en werkstukken. Het nieuwe periodiek systeem geeft alle informatie over de elementen, de materialen, de toepassingen en de scheikundigen die de ontdekking deden.

Chemie gaat leven

Het nieuwe periodiek systeem moet ervoor zorgen dat chemie meer gaat leven onder scholieren. Jeroen Sijbers: “Het periodiek systeem hangt in bijna ieder klaslokaal. Wij hopen dat ze met deze online uitvoering sneller de link kunnen leggen tussen vrij abstracte elementen en de materialen en producten in de echte wereld. Het systeem staat aan de basis van scheikunde als wetenschapsgebied, daarom is het belangrijk dat we als C3 jongeren helpen deze tabel te doorgronden.”

Bijdrage Shell

Shell sponsorde de totstandkoming van deze nieuwe versie. Jolien Snoek: “Exactwatjezoekt.nl biedt scholieren meer vertrouwen en kennis en een ruimere blik bij hun bètatechnische keuzes voor de toekomst. Dat vinden wij als Shell belangrijk omdat we jongeren graag in aanraking brengen met de wereld van wetenschap en technologie en eraan bij willen dragen dat ze gelijke kansen krijgen voor hun toekomst. Deskundige gratis hulp bij huiswerk en toetsen in een veilige online omgeving wat exactwatjezoekt.nl biedt, past hierbij.”

Scholierenplatform exactwatjezoekt.nl

Exactwatjezoekt.nl is een initiatief van Centrum JongerenCommunicatie Chemie (C3) waar scholieren informatie over bèta en techniek op één online plek vinden. Of het nu gaat om studievoorlichting, oriëntatie op het werkveld of hulp bij het leren, het platform biedt leerlingen informatie in de vorm van filmpjes, studiekeuzetesten, een vraagbaak en nog veel meer. C3 wil hiermee scholieren helpen om betere resultaten te halen en slimmere keuzes te maken voor hun toekomst. Het platform ging eind 2022 live en krijgt zo’n 10.000 bezoekers per maand. Met de aanvulling verwacht C3 in 2024 15.000 bezoekers per maand te krijgen.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons actuele aanbod aan gratis lesmaterialen en activiteiten.

Aanmelden