4 september 2023

Kom kijken wat de chemie allemaal kan!

Op 7 & 8 oktober 2023 is het weer zover: het Weekend van de Wetenschap. Een weekend waarin iedereen overal in Nederland een kijkje achter de schermen kan nemen van de wetenschap en techniek. Dit jaar openen maar liefst zeven verschillende chemiebedrijven hun deuren. Alle onderstaande bedrijven kun je bezoeken op 7 oktober. Kom jij ook kijken wat de chemie allemaal kan?

Avantium in Amsterdam
Avantium is een pionier in de opkomende industrie van hernieuwbare en duurzame chemie en heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam. Je krijgt een interactieve rondleiding en workshop rondom het thema recycling. C3 ontwikkelde met Avantium een digibordles over bio-afbreekbaarheid van materialen. De les is bedoeld voor het voortgezet onderwijs.

BASF in Heerenveen
Wil jij ontdekken hoe het is om chemicus te zijn? Kruip in de huid van een wetenschapper bij BASF en kom echte proefjes doen in Heerenveen! Om kinderen een inkijkje in de wereld van de chemie te geven, organiseert BASF op zaterdag een workshop met proefjes voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Zij beleven en creëren chemie, geheel in stijl met labjas, op locatie in Heerenveen. Voor ouders staat de koffie en thee klaar.

Corbion in Gorinchem
Medewerkers van het bedrijf houden rondleidingen om bezoekers te laten zien wat er zich afspeelt achter de historische muren van de fabriek aan de Arkelsedijk 46 te Gorinchem. Corbion is een duurzaam ingrediëntenbedrijf dat streeft naar behoud van alles wat belangrijk is, waaronder voedsel, voedselproductie, onze gezondheid en de planeet.

Covestro in Waalwijk
Laat je door onze laboratoria & productiefaciliteiten leiden en ontdek hoe innovaties bij Covestro voedingswaren vers houden en kleur geven aan jouw wereld. Ook de bedrijfsbrandweer van Covestro zet die dag de deuren open en de HR-collega’s staan paraat om te antwoorden op al je vragen over ‘Werken bij Covestro’. De activiteiten zijn geschikt voor alle leeftijden, van nieuwsgierige kinderen vanaf 8 jaar tot gepassioneerde volwassenen.

Dow in Terneuzen en Middelburg
Tijdens het Weekend van de Wetenschap is DOW aanwezig in de Bibliotheek Terneuzen en Middelburg. Met leuke, interessante proefjes voor kinderen van 8 tot 14 jaar laat Dow zien wat wetenschap is en hoe leuk het is om daarmee bezig te zijn. De collega’s van de onderzoeksafdeling laten zien wat het werken bij Dow Terneuzen precies inhoudt.

ExxonMobil in Rotterdam
De ExxonMobil raffinaderij Rotterdam organiseert voor geïnteresseerden een uniek kijkje achter de schermen. Centraal staan de organisatie, de rol in de haven, het ontstaan en de toekomst. Exxon Mobile is al jarenlang partner van C3 in het kader van Ontdek Chemie, proefjes en digibordlessen voor het basisonderwijs.

LyondellBasell in Rotterdam
LyondellBasell is een van de grootste kunststoffen en chemicaliënbedrijven ter wereld. Elke dag werken de medewerkers de klok rond om op betrouwbare en veilige wijze de chemicaliën, polymeren, brandstoffen en technologieën te leveren die oplossingen bieden voor de grootste uitdagingen in de wereld. Het bedrijf is de grootste producent van oxybrandstoffen ter wereld en van polypropyleen in N-Amerika en Europa. C3 werkt met LyondellBasell samen binnen het project ‘Kunststof overal’.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons actuele aanbod aan gratis lesmaterialen en activiteiten.

Aanmelden