Instructie

De les ‘Procestechniek – de frisdrankfabriek’ is speciaal ontwikkeld om leerlingen kennis te laten maken met medewerkers in de procestechniek. In deze les maken leerlingen kennis met de procestechniek en de beroepen hierin.

Doelgroep van de les: klassen vmbo 1, 2 en 3

Met behulp van onze digibordles over procestechniek geef een les waarin leerlingen zelf frisdrank maken en daarna zien hoe frisdrank in een fabriek gemaakt wordt. Hierbij staat het beroep van procesoperator centraal.

Daarna komt de medewerker aan de beurt. Dit kan via een gastlesgever in je klas van de ‘Wij zijn chemie’ campagne of door exactwatjezoekt.nl te gebruiken.

Via de knop ‘lesbrief downloaden’ vind je de bestanden:

  • de handleiding voor de les met een uitgebreide lesbeschrijving en een overzicht benodigdheden van deze les.
  • het werkboekje voor de leerlingen

Via de knop ‘les direct afspelen’ toon je de lesitems op fullscreen op je digibord (deze weergave is niet beschikbaar voor mobiel).

Lesitems


Vragen en antwoorden

Q.

Waar vind ik een overzicht van de benodigdheden?

A.

In de lesbrief – handleiding voor les vind je een overzicht van alle benodigdheden voor een klas van 30 leerlingen. Deze download je met de knop ‘lesbrief downloaden’

Leeftijd: 12 - 15 jaar
Lesduur: 90 - 120 minuten
Thema's: frisdrank, procestechniek

Proefjes bij deze lesLes online delenUiteraard is door C3 veel zorg aan deze les besteed. Centrum JongerenCommunicatie Chemie aanvaardt echter geen aansprakelijkheid voor schade die eventueel is ontstaan bij het uitvoeren van deze les.

Bekijk ook onze andere lessen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons actuele aanbod aan gratis lesmaterialen en activiteiten.

Aanmelden