Wat gebeurt er?

Print Friendly, PDF & Email

Als we zuur toevoegen aan warme melk, treedt een reactie op. In de melk ontstaan dikke witte klonten en je houdt geel sap over. Als je deze klonten goed uitwringt worden de klonten erg hard. De reactie waarbij kaas wordt gemaakt uit melk lijkt op de reactie waarbij de klonten ontstaan.

Let op:

  • Vraag een volwassene te helpen bij het verwarmen van de melk.
  • Met volle melk werkt deze proef soms iets minder goed.
Print Friendly, PDF & Email

Wat heb je nodig?

  1. 1 liter halfvolle melk
  2. Pan met pollepel
  3. Kookpit
  4. Schoonmaakazijn
  5. Eetlepel
  6. Zeef
  7. Kom
  8. Zand- of taartvormpje

Meer proefjes

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons actuele aanbod aan gratis lesmaterialen en activiteiten.

Aanmelden