Wat gebeurt er?

Print Friendly, PDF & Email

De toffees vallen uiteen en verspreiden zich door het water. In het gekookte water gaat het uiteenvallen en het verspreiden sneller dan in het koude water.

Als het warme toffeewater afkoelt, zie je witte vlokken opstijgen. Dit gebeurt ook in het koude water, maar minder. De witte vlokken zijn vetten, deze mengen niet goed met water. Het vet in toffees zorgt voor het zachte en romige gevoel in je mond.

Verder experimenteren?

  • Lukt het ook met fudge?
  • Wat zie je als je het probeert met 1 toffee, of juist 4?
Print Friendly, PDF & Email

Wat heb je nodig?

  1. 4 kauwtoffees (Fruittella)
  2. 2 glazen
  3. 2 metalen vorken
  4. koud water
  5. waterkoker

Meer proefjes

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons actuele aanbod aan gratis lesmaterialen en activiteiten.

Aanmelden