Tijdens de Week van de Procestechniek & Maintenance maken duizenden vmbo- en havoleerlingen kennis met de interessante beroepen in de procesindustrie. C3 verzorgt samen met het netwerk Promotie Procestechniek Nederland (PPN) de landelijke coördinatie en communicatie rondom deze week.

Regio's

Zeeland & West-Brabant

Platform Procestechniek Zeeland-West Brabant organiseert voor tweedejaars vmbo-leerlingen de Beroepenoriëntatiedagen Techniek Zeeland.

Limburg

Stichting Procestechniek & Maintenance Limburg werkt met alle regionale scholen aan de instroom van technisch gekwalificeerd talent.

Rijnmond/Drechtsteden

Dit jaar een digitale versie in de Rotterdamse haven. Scholen kunnen zich aanmelden voor dit 2 uur durende programma. Deelname is gratis!

Nieuws

Campagnesucces

4 oktober 2019 – De operatorcampagne van Chemelot leverde honderden sollicitaties op. De eerste groep start in november met de opleiding.

1.000 operators gezocht

30 juni 2019 – Door groei van de bedrijven en vergrijzing van de werknemers zijn er enorm veel vacatures voor procesoperators.

Boy heeft nu droombaan

26 juni 2019 – Wat doet een procesoperator? Lees het interview met Boy Waals in het Algemeen Dagblad over zijn werk bij Bavaria.

Diversen

Gratis online gastlessen

Docenten kunnen zich aanmelden voor de gratis gastles waarin leerlingen kennismaken met het productieproces en werkveld van kunststof.

Wat is procestechniek?

De procestechniek is een dynamische sector met uitstekende mogelijkheden voor mensen met uiteenlopende opleidingen.

Opleiding procesoperator

De functie van procesoperator kent de niveaus A, B en C. Ieder niveau heeft een eigen mbo-opleiding waarvoor een specifieke vooropleiding nodig is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons actuele aanbod aan gratis lesmaterialen en activiteiten.

Aanmelden