Tijdens de Week van de Procestechniek & Maintenance maken duizenden vmbo- en havoleerlingen kennis met de interessante beroepen in de procesindustrie. C3 verzorgt samen met het netwerk Promotie Procestechniek Nederland (PPN) de landelijke coördinatie en communicatie rondom deze week.

Regio's

Zeeland/West-Brabant

Platform Procestechniek Zeeland-West Brabant organiseert voor tweedejaars vmbo-leerlingen de Beroepenoriëntatiedagen Techniek Zeeland.

Limburg

Stichting Procestechniek & Maintenance Limburg werkt met alle regionale scholen aan de instroom van technisch gekwalificeerd talent.

Rijnmond/Drechtsteden

Dit jaar een digitale versie in de Rotterdamse haven. Scholen kunnen zich aanmelden voor dit 2 uur durende programma. Deelname is gratis!

Nieuws

C3 lanceert digibordles

14 september 2021 – Met onze nieuwe digibordles geven docenten vmbo in een handomdraai een les over procestechniek.

Online voorlichting

19 mei 2020 – Ilonka van ROC Midden Nederland geeft online voorlichting over de opleidingen in procestechniek en informatie over baanperspectieven.

Nieuwe activiteit

1 februari 2020 – Tijdens Global Women’s Breakfast presenteert C3 modellen van een sorteermachine, te gebruiken voor evenementen als Girls’ Day.

Diversen

Online gastlessen

Docenten, meld je aan voor de gratis gastles ‘Kunststof overal’ waarin leerlingen kennismaken met het productieproces en werkveld van kunststof.

Wat is procestechniek?

De procestechniek is een dynamische sector met uitstekende mogelijkheden voor mensen met uiteenlopende opleidingen.

Opleidingen

De functie van procesoperator kent de niveaus A, B en C. Ieder niveau heeft een eigen mbo-opleiding waarvoor een specifieke vooropleiding nodig is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons actuele aanbod aan gratis lesmaterialen en activiteiten.

Aanmelden